Zahvalnica u Katoličkoj osnovnoj školi.

Učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole u Šibeniku proteklu školsku godinu zaključili su misom zahvalnicom koju je u školskoj kongresnoj dvorani, u petak 16. lipnja predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić. U koncelebraciji je bio župni vikar u katedrali sv. Jakova i  biskupov tajnik don Šime Pleadin, a na  slavlju je bio i umirovljeni biskup Ante Ivas.

Biskup Rogić u  homiliji je učenicima i djelatnicima škole kazao kako se ove godine obilježava 725. godina od osnutka Šibenske biskupije i 15. godina djelovanja Katoličke osnovne škole u Šibeniku. Ove obljetnice pozivaju sve nas da ostanemo pred Bogom maleni i ponizni i da mu se za sva primljena dobročinstva zahvaljujemo, kazao je biskup.

Naglasio je kako se školska misa zahvalnica  ove godine slavi na svetkovinu Srca Isusova. Poniznost, zahvalnost, dobrota, velikodušnost se skupljaju u jednoj riječi, a to je srce. Srce Isusovo najveći je znak Božje ljubavi za nas. Učenicima je zaželio da im srca budu ispunjena, otvorena  i da daju ljubav bližnjima. Tada se ostvaruje slika Božje ljubavi u svakom od nas, kazao je biskup.

U Molitvi vjernika učenici su izrekli molitve zahvale za obitelji i  školu.  Pjevanje je predvodio školski zbor i  učiteljica glazbene kulture Luiđa Cvitan.

Pogledajte još

Papina poruka za korizmu 2024. godine.

PORUKA SVETOGA OCA FRANJE za korizmu 2024. godine Bog nas vodi kroz pustinju do slobode …

U Vodicama je proslavljen Dan braka. Pedeset parova obnovilo bračna obećanja

U župi Vodice proslavljen svjetski dan braka i obnovljena bračna obećanja pedeset bračnih parova U …

U šibenskoj bolnici proslavljen Svjetski dan bolesnika.

Svjetski dan bolesnika u Šibenskoj biskupiji proslavljen je u ponedjeljak  12. veljače, misnim slavljem u …