Radni susret predstojnika katehetskih ureda i voditelja ŽSV iz Dalmacije

Katehetski ured Šibenske biskupije, na čelu s predstojnicom s. Renatom Azinović, bio je 24. rujna domaćin radnog susreta predstojnika KU i voditelja županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja Dubrovačke, Splitsko-makarske, Hvarske, Zadarske i Šibenske (nad)biskupije sa Sabinom Marunčić, višom savjetnicom za Vjeronauk pri Agenciji za odgoj i obrazovanje – podružnica Split.

Susret je održan u Katoličkoj osnovnoj školi, a na početku susreta okupljene su pozdravili i ravnateljica škole – domaćina s. Mandica Starčević te šibenski biskup Tomislav Rogić.

Radni dio susreta započeo je kratkim osvrtom na događaje u protekloj godini i analizi ostvarenoga. Unatoč izazovima s kojima su bile suočene, sve su (nad)biskupije ostvarile skoro sve planirane aktivnosti, mada ne uvijek u planiranom obliku. Analizirale su se teškoće s kojima se u svom djelovanju susreću, razmišljalo se o načinima reagiranja na njih i alternative. Dogovorene su aktivnosti i susreti za narednu godinu, usklađeni vremenici stručnih skupova u pojedinim (nad)biskupijama te predložene teme.

Lijepo vrijeme dozvolilo je gostima prošetati Šibenikom i posjetiti neke od njegovih znamenitosti: Nacionalno svetište i muzej sv. Nikole Tavelića, interpretacijski centar katedrale Sv. Jakova ”Civitas Sacra”, crkvu i Mediteranski vrt sv. Lovre te grob službenice Božje majke Klare Žižić.

Pogledajte još

Biskup Rogić na proštenju Majci Božjoj od Utjehe

Šibenski biskup Tomislav Rogić, nekadašnji višegodišnji ogulinski župnik, predvodio je 231. proštenje Majke Božje od …

Održano treće županijsko stručno vijeće vjeroučitelja Šibenske biskupije

U četvrtak 28. lipnja 2024., u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku, održano je treće …

U Rogoznici proslavljena Gospa od kapelice

Župa Rogoznica u utorak 2. srpnja proslavila je nebesku zaštitnicu Gospe od Kapelice. Svečano misno …