Radni susret predstojnika katehetskih ureda i voditelja ŽSV iz Dalmacije

Katehetski ured Šibenske biskupije, na čelu s predstojnicom s. Renatom Azinović, bio je 24. rujna domaćin radnog susreta predstojnika KU i voditelja županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja Dubrovačke, Splitsko-makarske, Hvarske, Zadarske i Šibenske (nad)biskupije sa Sabinom Marunčić, višom savjetnicom za Vjeronauk pri Agenciji za odgoj i obrazovanje – podružnica Split.

Susret je održan u Katoličkoj osnovnoj školi, a na početku susreta okupljene su pozdravili i ravnateljica škole – domaćina s. Mandica Starčević te šibenski biskup Tomislav Rogić.

Radni dio susreta započeo je kratkim osvrtom na događaje u protekloj godini i analizi ostvarenoga. Unatoč izazovima s kojima su bile suočene, sve su (nad)biskupije ostvarile skoro sve planirane aktivnosti, mada ne uvijek u planiranom obliku. Analizirale su se teškoće s kojima se u svom djelovanju susreću, razmišljalo se o načinima reagiranja na njih i alternative. Dogovorene su aktivnosti i susreti za narednu godinu, usklađeni vremenici stručnih skupova u pojedinim (nad)biskupijama te predložene teme.

Lijepo vrijeme dozvolilo je gostima prošetati Šibenikom i posjetiti neke od njegovih znamenitosti: Nacionalno svetište i muzej sv. Nikole Tavelića, interpretacijski centar katedrale Sv. Jakova ”Civitas Sacra”, crkvu i Mediteranski vrt sv. Lovre te grob službenice Božje majke Klare Žižić.

Pogledajte još

Svečano otkriven kip sv. Nikole Tavelića na Sionu.

U nazočnosti hrvatskih hodočasnika, svećenika i bogoslova Hrvata koji su na službi ili studiraju u …

Sastanak zbora savjetnika s biskupom Rogićem

U Ordinarijatu šibenske biskupije, u utorak 15. studenoga održan je sastanak Zbora savjetnika sa šibenskim …

Proslavljen blagdan svetog Nikole Tavelića.

Brojni vjernici blagdan svetog Nikole Tavelića proslavili su u ponedjeljak 14. studenog u šibenskom samostanu …