Četvrti dan devetnice sv. Mihovilu posvećen bračnim parovima.

Četvrti dan devetnice sv. Mihovilu u šibenskoj katedrali, u petak 23. rujna, bio je posvećen bračnim parovima. Euharistijsko slavlje predvodio je p. Arek Krasicki, župnik u Mandalini i Zablaću.U suslavlju su bili katedralni župnik don Krešimir Mateša te fra Augustin Kordić i don Šime Pleadin. U homiliji je p. Arek iznio iskustvo vlastitog života u obitelji u kojoj je imao iskustvo braka svojih roditelja, povezujući ga s liturgijskim čitanjima.

Istaknuo je da se Božji plan razlikuje od onoga što svatko od nas planira za sebe. Suživot dvoje ljudi u braku prolazi promjene i poteškoće na koje pojedinac različito reagira. Brak je poligon svetosti. Trebamo shvatiti da smo ograničena biće i kako je i vrijeme koje nam je darovano ograničeno vrijeme. Potreban je Bog koji je ljubav. Bog koji nam se daruje u svakom trenutku. Bog koji je temelj u našem braku, istaknuo je p. Arek.

Svetac kojeg slavimo govorio je da je Bog u braku dao svakom supružniku dar da jedan drugog oblikuje kao kipar svoje djelo. Svatko od nas treba obrađivanja u strpljivosti u ljubavi. A za to je potrebno vrijeme i poniznost. Važna je svakodnevna obiteljska molitva. Kako bismo mogli napredovati u svom zvanju muža i žene, potrebno je ukorijeniti sve u iskrenoj molitvi, naglasio je propovjednik.

Preporučio  je  bračnim supružnicima koji imaju problema u braku, koji ne promatraju bračnog druga istim očima kao nekada da zahvaljuju za bračnog druga za svaki zajednički trenutak. Potaknuo je obitelji na zajednički odlazak na nedjeljnu svetu misu, naglasivši kako je to posebni dar od Gospodina, istaknuo je.

Na kraju euharistijskog slavlja svi vjernici su izmolili Molitvu sv. Mihovilu, moleći njegov zagovor u životu svojih obitelji.

Pogledajte još

Proslavljena Gospa od Karavaja. Okupili su se brojni vjernici. Slavlje je predvodio biskup Rogić.

Svetkovina Gospe od Karavaja svečano je proslavljena u nedjelju 26. svibnja u župi Tisno na …

Proslavljen blagdan sv. Rite u Župi Svih Svetih u Sesvetama. Slavlje je predvodio biskup Tomislav Rogić

Vjernici Župe Svih Svetih u Sesvetama proslavili su u  srijedu 22. svibnja blagdan svete Rite. …

Sprovod i misa zadušnica sestre milosrdnice Lucije (Ane) Jurić.

Sestra milosrdnica Lucija (Ana) Jurić preminula je u subotu  18. svibnja 2024. u 85. godini …