Molitva mladih za grad Šibenik na tvrđavi svetog Mihovila.

Tradicionalno okupljanje mladih prigodom blagdana svetog Mihovila zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije upriličeno je u katedrali svetog Jakova u subotu 24. rujna. Misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirali su ovogodišnji mladomisnici don Ante Vrcić i don Šime Pleadin, biskupijski povjerenik za pastoral mladih don Gabrijel Jagarinec.

„Sveti Mihovil ponosan stoji nad našom katedralom i svima pokazuje da je pobijedio zloga. On borac Božji za istinu, pravdu, dobrotu i ljubav Božju imenom na Boga upućuje i pita nas: A tko vam je kao Bog? Gdje ćete naći sigurnost, gdje ćete naći lijeka, gdje ćete naći oproštenje, novi početak i istinsku ljubav ako ne u Boga koji vam daruje svoga Sina? Otac je poslao Sina i snagom žrtve pobijedio zlo, snagom Božanskog života pobijedio smrt i otvorio vrata vječnosti, vječne pobjede Božje dobrote i ljubavi. On želi da uvijek živimo s Njim povezani i u njegovoj milosti“, poručio je mladima u homiliji biskup Tomislav Rogić.

Mladost je doba traženja, pitanja, biranja. Mladost je doba borbe i dozrijevanja, doba kad se za spoznate i prihvaćene ciljeve lako izgara i daje sve od sebe. Samo da ciljevi budu pravi! Samo da smisao bude pravi, istiniti, vječni, Božji, poručio je biskup u homiliji.

Mladima je preporučio riječi pslama:“Nauči nas dane naše brojiti, – da steknemo mudro srce“. To je slika životne mudrosti, kad znaš za što si potrošio dane i za koga je kucalo tvoje srce. Za koga je kucalo Mihovilovo srce – za Gospodina, za vječnu Božju ljubav, za dobrotu i vjernost, za vječnost. Eto nam puta i što ćemo od Boga po zagovoru svetoga Mihovila moliti: da nam srce kuca za Gospodina, da on u njemu uvijek ima mjesta, da nas nosi njegova prisutnost i da nam cilj bude zauvijek živjeti u Bogu, poručio je biskup Tomislav Rogić.

Nakon slavlja mladi su u procesiji sa upaljenim svijećama predvođeni Katoličkim skautima prošli ulicama Šibenika. Molitva za Grad i Biskupiju bila je na tvrđavi svetog Mihovila, podno koje je nastao grad Šibenik. Nakon izrečenih molitava i pjesama molitva je zaključena blagoslovom biskupa Rogića.

Pogledajte još

Sveta Katarina Aleksandrisjka proslavljena je u Ljubitovici.

U župi Ljubitovica u subotu 25. studenog proslavljena je nebeska zaštitnica župe sveta Katarina Aleksandrijska. …

U katedrali svetog Jakova proslavljena je sveta Cecilija. Na misnom slavlju okupili su se crkveni pjevači.

Crkveni pjevači iz zbora Laudantes;  iz župa Katedrala, Gospa van Grada, Šubićevac, Vidici, Baldekin, Madalina, …

Hodočašće katedralne župe sv. Jakova u Vukovar, Osijek i Đakovo.

Šibenska katedralna župa sv. Jakova organizirala je trodnevno hodočašće u Slavoniju 17.-19. studenog. Osobit naglasak …