U Mandalini održana duhovna obnova za hrvatske branitelje

Duhovna obnova za hrvatske branitelje održana je 26. veljače u župi sv. Nikole biskupa u Mandalini u Šibeniku.

Nakon duhovne obnove uslijedilo je euharistijsko slavlje na kojem je propovijedao p. Arek Krasicki, član Družbe Duha Svetoga koja već 10-ak godina djeluje na području Šibenske biskupije.

Osim branitelja susretu su nazočili članovi obiteljske molitvene zajednice „Agnus Dei” te pripadnici veterana Specijalne jedinice policije „Jastrebovi”.

P. Krasicki je u svojoj homiliji istaknuo tri opasna iskušenja kojim je Sotona iskušavao Isusa u pustinji.

„Svi vodimo borbu, svi smo neprestano iskušavani te prisiljeni ispitivati svoju savjest. Ona često postaje pravi ratni poligon. Moramo prepoznati područja u kojima se događa zlo. Isus je postao čovjekom kako bi iskusio sve ono što čovjek iskušava. Time svjesno prima na sebe iskušenja – borbu sa Sotonom. Evanđelje otkriva tri područja iskušenja u kojima Isus postaje pobjednik. To znači da i mi možemo postati pobjednici”.

P. Krasicki ohrabrio je sve nazočne i pozvao neka nađu svoj životni smisao u Isusu Kristu koji jedini može dati mir i utjehu, te da će uvijek pobjeđivati s Isusom, makar iskušenja bila velika i teška.

Nakon mise sudionici su mogli čuti svjedočanstvo hrvatskog branitelja koji je progovorio o svom susretu s Gospodinom u najtežim trenutcima života te istaknuo koliko je važno uvijek biti zagledan u Kristov križ.

Nakon svjedočanstva uslijedilo je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom te ujedno molitva za sve poginule i žive branitelje.

Pogledajte još

Proslavljena Gospa od Karavaja. Okupili su se brojni vjernici. Slavlje je predvodio biskup Rogić.

Svetkovina Gospe od Karavaja svečano je proslavljena u nedjelju 26. svibnja u župi Tisno na …

Proslavljen blagdan sv. Rite u Župi Svih Svetih u Sesvetama. Slavlje je predvodio biskup Tomislav Rogić

Vjernici Župe Svih Svetih u Sesvetama proslavili su u  srijedu 22. svibnja blagdan svete Rite. …

Sprovod i misa zadušnica sestre milosrdnice Lucije (Ane) Jurić.

Sestra milosrdnica Lucija (Ana) Jurić preminula je u subotu  18. svibnja 2024. u 85. godini …