U Kninu proslavljen Dan Obitelji Krvi Kristove

Ovogodišnji Dan Obitelji Krvi Kristove proslavljen je u subotu 13. travnja hodočašćem u Svetište Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu na kojem se okupilo četrdesetak Klanjateljica Krvi Kristove, pet pripravnica te oko 500 suradnika i članova Zajednica Krvi Kristove iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, izvijestile su Klanjateljice Krvi Kristove.

Redovnička Družba sestara Klanjateljica Krvi Kristove od 2016. godine organizira svake godine Dan obitelji Krvi Kristove – zajedničko hodočašće sestara, Misionara Krvi Kristove i suradnikâ, članova Zajednicâ Krvi Kristove, u neko od svetišta Hrvatskoga naroda ili značajna mjesta naše povijesti.

Misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirali su fra Josip Gotovac, župnik i gvardijan franjevačkog samostana u Kninu, o. Ilija Grgić, poglavar Hrvatske Delegature Misionara Krvi Kristove iz Zagreba, don Mladen Delić, salezijanac iz Zagreba koji se pridružio na susretu s trinaestoricom mladića, salezijanskih prednovaka.

Prije misnoga slavlja okupljeni hodočasnici su sudjelovali u molitvenom programu. Nakon uvodnog pozdrava koji je u ime Povjerenstva za Zajednice Krvi Kristove uputila Klanjateljica s. Matija Pavić, Misionar Krvi Kristove o. Ilija Grgić održao je kratku meditaciju, a zatim su predstavnici pojedinih Zajednica Krvi Kristove predmolili otajstva Krunice Krvi Kristove.

Župnik iz Ražanca don Mario Sikirić, koji je došao sa svojim župljanima i sestrama, bio je na raspolaganju hodočasnicima za sakrament pomirenja zajedno s domaćim franjevcima i don Mladenom.

Liturgijsko pjevanje tijekom misnoga slavlje animirale su sestre Klanjateljice, a poslužitelji kod oltara bili su salezijanski pripravnici.

Pri završetku misnoga slavlja s. Zdravka Leutar, regionalna poglavarica sestara Klanjateljica Krvi Kristove, uputila je zahvalnu riječ predvoditelju misnoga slavlja biskupu Rogiću, domaćinu fra Josipu, svećenicima i svim sudionicima za organizaciju i sudjelovanje na ovom slavlju.

Nakon misnoga slavlja slijedila je tjelesna okrjepa i druženje, a zatim obilazak grada osobito znamenite Kninske tvrđave.

Pogledajte još

Biskup Tomislav Rogić blagoslovio crkvu u Kladnjicama

Šibenski biskup blagoslovio je, na svetkovinu sv. Filipa i Jakova, u srijedu 1. svibnja, obnovljenu …

Drugi dio ovogodišnje Zlatne harfe održan je u Kninu.

Smotra dječjih župnih zborova Zlatna harfa za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je 27. travnja …

Hodočašće Vodičkih žudija u Italiju i Vatikan

U periodu od 14. do 21. travnja, družba Vodičkih žudija provela je na hodočašću u …