Sveta Katarina Aleksandrisjka proslavljena je u Ljubitovici.

U župi Ljubitovica u subotu 25. studenog proslavljena je nebeska zaštitnica župe sveta Katarina Aleksandrijska. Misno slavlje u župnoj crkvi predvodio je svećenik Vojnog ordinarijata i profesor na Filozofskom fakultetu u Splitu don Hrvoje Relja. Uz upravitelja župe  don Šimu Pleadina koncelebriralo je šest svećenika. Misnom slavlju prethodila je procesija sa kipom svete Katarine Aleksandrijske. Na slavlju su sudjelovali i hodočasnici iz katedralne župe svetog Jakova koje je predvodio katedralni župnik don Krešimir Mateša.

Sveta Katarina vjeru u Krista potvrdila je svojim životom, kazao je u homiliji don Hrvoje Relja.  Naglasio je da živjeti ljubav po primjeru svete Katarine znači živjeti Boga već u ovom svijetu. Čovjeka od Krista može jedino rastaviti sloboda.  Mudrost je živjeti ljubav i napustiti sebe i oholost. Ne živjeti za sebe nego za Boga. To znači u svakodnevici gledati kako ljubiti, a to znači napustiti sebe.

Put ljubavi Kristove put je kojim smo pozvani ići. To je put ljubavi i žrtve za bližnjega. Neka nam sveta Katarina koja je zaštitnica mudraca i filozofa rasvijetli oči i srca da budemo mudri, da uzmognemo  slijediti Krista jedinu istinu koja spašava, poručio je vlč. Relja.

Pogledajte još

Vjerska emisija “Riječ nade” od ove subote samo na YouTube kanalu Šibenske biskupije.

Vjersku emisiju Šibenske biskupije “Riječ Nade” i dalje možete pratiti na YouTube kanalu Šibenske biskupije. …

U katedrali svetog Jakova na Čistu srijedu ili Pepelnicu euharistiju je predvodio biskup Tomislav Rogić

Misno slavlje s obredom pepeljenja na Čistu srijedu ili Pepelnicu 14. veljače, u katedrali svetog …

Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi Primošten

Utorak je, 13. veljače 2024. – u 9:00 sati zvonjavom zvona na zvoniku župne crkve …