Održana dva sinodana susreta. Susreli su se mladi i članovi katoličkih pokreta i udruga.

U Šibeniku, u prostorijama Katoličke osnovne škole,  u subotu 12. ožujka održana  su dva susreta vjernika posvećena sinodalnom hodu u Katoličkoj crkvi. U jutarnjim satima susret su imali mladi Šibenske biskupije, a u popodnevnim članovi katoličkih pokreta i udruga. Oba susreta sastojala su se od izlaganja, rada u skupinama, iznošenja zaključaka i misnog slavlja.

Na oba susreta bio je generani vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić koje je sudionike upoznao sa sinodalnim hodom. Crkva je pozvana da stalno promišlja i da se stalno suočava sa izazovima vremena u kojem živi i u kojem je poslana vršiti svoje poslanje, poručio je mons. Mlakić.

Susret sa mladim vodio je biskupijski povjerenik za pastoral mladih don Gabrijel Jagarinec. Okupili smo, mlade, animatore i skaute kako bi oni izrekli svoje razmišljanje o stanju u crkvi i kako bi dali svoje mišljenje o tome kako poboljšati život i djelovanje u Crkvi. Danas je bitno da mlada osoba osjeća da može dati svoj doprinos u životu Crkve, poručio je vlč. Jagarinec.

Na susretu sa katoličkim udrugama i pokretima govorio je župnik u Zablaću i Mandalini, te voditelj obiteljske zajednice „Agnus dei“ pater Arek Krasicki. Sinaoda je zajedničko promišljanje sviju u Crkvi o stanju u Crkvi. Članovi pokreta i zajednica važan su dio Crkve te je jako važno čuti što oni imaju reći o Crkvi, naglasio je pater Krasicki.

Pogledajte još

Biskup Rogić slavio misu na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama u Rijeci

  Šibenski biskup Tomislav Rogić u crkvi sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama predvodio js 24. …

Proslava „Ljetnoga“ sv. Nikole Tavelića u Svetištu u Šibeniku

Dana 21. lipnja 2024. godine u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića proslavljena je 54. …

Misa zahvalnica u Katoličkoj osnovnoj školi.

Prigodom kraja školske godine biskup Tomislav Rogić u četvrtak  20. lipnja u katoličkoj osnovnoj školi …