Biskup Rogić u katedrali svetog Jakova predvodio je misu za mir.

Inicijativom ”Okupljanje oko euharistijskog stola” Vijeća europskih biskupskih konferencija šibenski biskup Tomislav Rogić predvodio je u katedrali svetog Jakova misu za mir u Ukrajini i za sve žrtve pandemije i rata. Nakon misnog slavlja imao je i euharistijsko klanjanje na istu nakanu.

Odjeknula je Božja Riječ u našem sadašnjem trenutku. Napisana pred tolika stoljeća, ali zato što je Božja odjekuje zauvijek i pogađa svaki trenutak povijesti i svakog čovjeka koji joj se otvori – jer je Božja, vječna Riječ, od Boga upućena čovjeku da mu donese utjehu, usmjerenje, smisao i spasenje, da ga vodi Bogu, poručio je biskup Rogić koji

Vrijeme koje živimo možda najbolje opisuje jedna riječ: tjeskoba. U silnoj tjeskobi našla se i Židovka Estera.

Kako se Estera moli: „Sjeti se, Gospode! Objavi se u vrijeme naših jada i ohrabri me, o kralju bogova i vladaru svakoga gospodstva! Metni u moja usta primjerenu riječ pred lavom … A nas oslobodi rukom svojom i dođi u pomoć meni koja sam sama i nemam nego tebe, o Gospode!“ Kako u riječima te molitve ne prepoznati vapaj svih ugroženih pred jakim silama, pred moćnim oružjem, pred strašnom željom da se drugoga porobi, uništi. Nismo li i sami tako molili pred trideset godina, kazao je biskup Rogić.

U nastavku se osvrnuo i na Evanđelje. „Sam Isus tumači, ako vi ljudi iako skloni na zlo, znate dobro činiti onima koji vas zamole, koliko više će Otac nebeski uslišiti vaše molitve, On koji je sama ljubav. Dobrima će obdariti one koji ga zaištu! Ali, dajte i vi činite jedni drugima samo dobro. Dobro koje od drugoga očekuješ i ti učini drugome. Zlatno pravilo u kojem su sadržani sav zakon i Proroci, sve što je Bog od čovjeka tražio u odnosu prema drugom čovjeku. Prestanite drugome zlo činiti. Molimo večeras, s pouzdanjem i ustrajno. Molimo i za neprijatelje, za one koji čine zlo, da se dogodi obraćenje snagom Božjeg milosrđa, porućio je biskup.

Molimo za stradale, poginule, sve žrtve rata i sve preminule od bolesti. Božansko milosrđe nema mjere ni granica, neka nam se smiluje. A mi ponesimo s ovog slavlja ohrabrenje za ustrajnu molitvu i čvrsto se opredijelimo da nećemo drugome zla činiti, poručio je biskup Rogić u homiliji.

Pogledajte još

U Vodicama je proslavljen Dan braka. Pedeset parova obnovilo bračna obećanja

U župi Vodice proslavljen svjetski dan braka i obnovljena bračna obećanja pedeset bračnih parova U …

U šibenskoj bolnici proslavljen Svjetski dan bolesnika.

Svjetski dan bolesnika u Šibenskoj biskupiji proslavljen je u ponedjeljak  12. veljače, misnim slavljem u …

Pastirski pohod župi Uznesenja Blažene Djevice Marije – Rogoznica

Pastirski pohod župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rogoznici bio je u petak, 9. veljače …