Hod Franjevačke mladeži u Dalmaciji.

Franjevački hod Splitsko-dubrovačkog i Zadarsko-šibenskog područnog bratstva Franjevačke mladeži ostvaren je u razdoblju 24. – 29. srpnja na regionalnoj razini, a nastavlja se u Asizu do 3. kolovoza. Ove su godine u šestodnevnom hodu propješačili 103 km između Sinja i Šibenika (prošli su Prugovo, Lećevicu, Sitno i Danilo) Franjevački hod završili su u župi sv. Jeronima na Meterizama u Šibeniku, gdje je duhovni asistent fra Ante Bešlić, član franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja slavio misu zahvale na svemu proživljenom i ostvarenom ovih dana. Dani su osmišljeni u molitvenom hodu, razmatranjima, nagovorima, pobožnostima, radom u grupama, izmjenom osobnih iskustava, zajedničkim trenutcima rekreacije te sakramentima pomirenja i euharistije. U pojedinim danima hoda mladih i njihovom duhovnom asistentu pridružili su se redovnici franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, sestre Službenici Malog Isusa te Sestre franjevke od Bezgrješne.
Naše su sestre pohodile mlade Framaše 27. srpnja u Sitnom Donjem gdje je naša postulantica Tea Božić održala nagovor na temu: Nedostojno blagovanje Tijela i Krvi – ispovijed. Iste večeri sestre su u crkvi sv. Nikole Tavilića predmolile s mladima Gospinu krunicu te su sudjelovale na euharistijskom slavlju koje je slavio fra Ante Bešlić te molitvi Večernje. Navečer su s. Renata Azinović i postulantica Tea dale svjedočanstvo svoga duhovnog poziva.
Franjevački hod je završio 29. srpnja u župi sv. Jeronima na Meterizama gdje je s. Renata Azinović imala nagovor na temu: Poniznost i malenost kroz prizmu pričesti, nakon kojeg je bilo predviđeno vrijeme za osobno razmišljanje te rad u grupama. Završno euharistijsko slavlje slavio je fra Ante Bešlić koji je izrazio zahvalnost na ostvarenim danima zajedništva, molitve i hodočašća. Grupa mladih nastavlja put prema Asizu gdje će se ostvariti drugi dio Franjevačkog hoda u zajedništvu s ostalim bratstvima.

s. Mandica Starčević

Pogledajte još

U Vodicama proslavljeno je Našašće svetog Križa.

Našašće svetog križa i Dana grada Vodica proslavljeni su u Vodicama u petak  3. svibnja. …

Biskup Tomislav Rogić blagoslovio crkvu u Kladnjicama

Šibenski biskup blagoslovio je, na svetkovinu sv. Filipa i Jakova, u srijedu 1. svibnja, obnovljenu …

Drugi dio ovogodišnje Zlatne harfe održan je u Kninu.

Smotra dječjih župnih zborova Zlatna harfa za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je 27. travnja …