Blagdan svetog Nikole proslavljen je u župi Mandalina.

Blagdan svetog Nikole svečano je proslavljen u župi Mandalina. Na svečev blagdan u utorak 6. prosinca misno slavlje u župnoj crkvi svetog Nikole predvodio je župnik župe Meterize fra Ante Bešlić. U koncelebraciji su bili župnik župe Vidici fra Željko Klarić, pater Stanislav Wojtko i župnik župe Madalina pater Arek Krasicki.

Fra Ante Bešlić u homiliji ukazao na svetog Nikolu kao onoga koji je činio dobro i darivao ljude. Osvrćući se na pročitani evanđeoski ulomak kazao je kako je danas u župnim zajednicama žetva velika, a radnika je malo. Naglasio je kako sveti Nikola  nije čekao da u njegovoj biskupiji netko drugi čini dobro, nego je sam činio dobro. Po tom primjeru svi smo u župnim zajednicama pozvani svjedočiti evanđelje i činiti dobro.

Proslavi Svetkovine svetog Nikole prethodila je trodnevnica. Prvog dana trodnevnice u subotu 3. prosinca blagoslovljen je kip sv. Nikole, te je  održana i procesija s kipom sv. Nikole.

Pogledajte još

Krštenje petog dijeteta u obitelji Franke i Šime Škevina u župi Betina.

Šibenski biskup Tomislav Rogić je u nedjelju 24.rujna u župnoj crkvi  svetog Frane u župi …

“Hrvatska žena Šibenik” proslavila 30. obljetnicu djelovanja.

Udruga Hrvatska žena Šibenik u subotu 23. rujna svečano je proslavila 30. obljetnicu djelovanja. Program …

Molitva mladih za Grad i Biskupiju.

Tradicionalno okupljanje mladih prigodom blagdana svetog Mihovila zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije upriličeno je …