Biskup Rogić posjetio sudionike Opće specijalizacije animatora programa “Mladi za mlade”

 

Šibenski biskup i predsjednik Odbora za mlade HBK mons. Tomislav Rogić posjetio je u petak 21. srpnja sudionike Opće specijalizacije animatora programa “Mladi za mlade”.

U Pastoralnom centru Marija Majka Crkve, Plitvička Jezera, od 19. srpnja do 26. srpnja, održava se Opća specijalizacija animatora programa “Mladi za mlade”. Na Specijalizaciji sudjeluje 45 mladih iz Varaždinske i Bjelovarsko-križevačke biskupije, a program vodi 8 animatora instruktora, uz podršku biskupijskih povjerenika za pastoral mladih, vlč. Marka Domitera i vlč. Zorana Grgića.
Sudionici tijekom tjedna prolaze kroz različite radionice i zadatke koji ih uče o radu s mladima u svojim župama i biskupijama, a samo neke od tema kojima se bave su rad po dobi, organizacija i planiranje, stilovi vođenja, komunikacija, oratorij, zbor djece i mladih, mediji i mnoge druge.
U petak, 21. srpnja, mlade je posjetio mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup i predsjednik Odbora za mlade HBK. Mons. Rogić proveo je prijepodne s mladima odgovarajući na njihova pitanja o crkvi, vjeri i pastoralu mladih, a druženje je završeno svečanom misom i zajedničkim ručkom.
Ohrabreni riječima mons. Rogića, mladi nastavljaju svoj zajednički hod prema animatorstvu.

Pogledajte još

U Vodicama je proslavljen Dan braka. Pedeset parova obnovilo bračna obećanja

U župi Vodice proslavljen svjetski dan braka i obnovljena bračna obećanja pedeset bračnih parova U …

U šibenskoj bolnici proslavljen Svjetski dan bolesnika.

Svjetski dan bolesnika u Šibenskoj biskupiji proslavljen je u ponedjeljak  12. veljače, misnim slavljem u …

Pastirski pohod župi Uznesenja Blažene Djevice Marije – Rogoznica

Pastirski pohod župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rogoznici bio je u petak, 9. veljače …