Biskup Rogić krstio peto dijete u obiteljima Skočić i Juričev Martinčev u župi Vodice

Šibenski biskup Tomislav Rogić na Uskrsnu subotu, 15. travnja 2023. u Vodicama je krstio dva djeteta: Pavla Barakiela, peto dijete u obitelji Ivana i Ane Skočić i Andriju Samuela, peto dijete u obitelji Marka i Tee Juričev Martinčev. Sakrament krštenja slavljen je za vrijeme misnog slavlja u župnoj crkvi Našašća Svetog Križa. Uz roditelje, kumove, obitelji, sudjelovala je mnogobrojna rodbina, prijatelji, katolički skauti i župljani Vodica. U koncelebraciji bili su župnik Vodica don Franjo Glasnović, don Božo Škember i don Ante Vrcić
Biskup Rogić, na temelju biblijskih čitanja govorio je o Božjem milosrđu koje nam je darovano u Isusu Kristu i njegovu Uskrsnuću. O susretu Uskrsloga s učenicima i Tomom kojeg je Gospodin pozvao da se uvjeri u njegovo uskrsnuće i bude vjeran te o posljednjem Kristovu blaženstvu: » Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!« a koje je po Evanđelju izrečeno i za nas da i mi po vjeri u Uskrsloga živimo svoj život i imamo pouzdanje u njega. Roditeljima je čestitao što svoju djecu odgajaju u vjeri da ih milost Božja u životu vodi i brani. Zahvaljujemo Bogu što u našem narodu ima još obitelji s brojnom djecom. Bez njih nema budućnosti. Kad bude djece u našim kućama onda će biti radosti i zadovoljstva. Ako djece ne bude, sve se pomalo gasi i gubi svoj smisao. Učvrstimo vjeru i radujmo se životu, poručio je biskup Rogić u homiliji.
Župnik Glasnović na kraju misnog slavlja zahvalio je biskupu što se srdačno odazvao predvoditi misno slavlje i krstiti Pavla Barakiela i Andriju Samuela. Svoju čestitku uputio je i roditeljima i obiteljima, zahvalivši im na prihvaćanju dara života i otvorenosti i ljubavi prema životu i djeci u obitelji. Istaknuo je da raduje činjenica da se u Uskrsnom tjednu s ovim krštenjem krstilo šest djece i da će se u Nedjelju Božanskog milosrđa krstiti još tri djeteta. Na kraju je župnik rekao da kao kršćani vjerujemo Uskrslom i njegovoj pobjedi koja se očituje u snazi života, a koju u životu slavimo. Ovo je svima nama poticaj da se zalažemo za život i izgrađujemo kulturu života, poručio je na kraju župnik.
Nakon misnog slavlja, uslijedio je na trgu ispred crkve bratski agape i druženje koje su pripremili obitelji zajedno s Katoličkim skautima, kojima obitelji pripadaju.

Pogledajte još

Restaurirane slike Križnog puta u Žiriju. Nakon 60 godina vraćene u župnu crkvu.

Nakon šezdeset godina, u ponedjeljak 4. prosinca  postaje Križnog puta sa dvogodišnje restauracije  vraćene su …

Održan Studijski dan o unapređenju dalje priprave za bračni život „Zajedno za dobrobit brakova i obitelji“

Studijski dan o unapređenju dalje priprave za bračni život „Zajedno za dobrobit brakova i obitelji“ …

Proslava 800. obljetnice Pravila svetog Frane u Šibeniku

Dana 29. studenoga 2023. godine, o blagdanu Svih svetih Franjevačkoga reda, u crkvi sv. Frane …