U župi Vodice deseti put proslavljen Svjetski dan braka i obnovljena bračna obećanja

Na dan sv. Valentina biskupa i mučenika u ponedjeljak 14. veljače, u tjednu proslave Dana braka, koji se u Hrvatskoj slavi od 2009. godine, vjernička zajednica župe Vodice, pridružujući se mnogim kršćanima u svijetu i domovini, deseti put je misom i obnovom bračnih zavjeta proslavila Svjetski dan braka.

Euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Našašća sv. Križa, uz sudjelovanje supružnika i bračnih parova, njihovih obitelji, djece i unuka te ostalih vjernika, predvodio je župnik don Franjo Glasnović.

U homiliji i prigodnoj riječi koju je uputio supružnicima i okupljenoj zajednici  don Franjo na početku je napomenuo zašto se slavi Dan braka, zatim je naglasio važnost sakramenta ženidbe i ljepotu bračnog života i ljubavi koji se mogu živjeti samo ako se živi po Kristovoj ljubavi i njegovu primjeru i sebedarju za druge. Na kraju je pozvao supružnike da budu u svojoj obitelji, zajednici i svijetu znak – sakrament i da se po njihovu životu očituje ljubav koju u sebi nose i žive.

Nakon homilije okupljeni supružnici obnovili su bračne zavjete koje su izrekli i obećali jedno drugome na dan njihova vjenčanja. Među okupljenim supružnicima bilo je različitih skupina od mlađih u prvim godinama braka, do onih najstarijih bračnih parova koji u ovoj godini slave dijamantni jubilej 60 godina.

Slavlje i druženje, koje su pripremili članovi obiteljske zajednice, nastavljeno je poslije misnog slavlja u Pastoralnom centru u kršćanskoj ljubavi.

don Franjo Glasnović

Pogledajte još

Uskrsno slavlje u katedrali svetog Jakova.

Šibenski biskup Tomislav Rogić na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 31. ožujka predvodio je svečano misno …

Vazmeno bdijenje u katedrali svetog Jakova

Vazmeno bdijenje u katedrali svetog Jakova predvodio je biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirali su gvardijan samostana …

Obredi Velikog petka u katedrali svetog Jakova.

Obrede Velikoga petka u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, 29. ožujka predvodio je šibenski biskup …