U sklopu Advent i Božić u šibenskoj katedrali zadrarski katedralni zbor održao koncert ‘Radosna svjetlosti’.

Manifestacija „Otvorite vrata Božiću 2023. Advent i Božić u šibenskoj katedrali“ započela je u subotu 9. prosinaca u katedrali svetog Jakova adventskim koncertom ‘Radosna svjetlosti’ Katedralnog zbora sv. Stošije u Zadra kojim je ravnao maestro Žan Morović.

Prije samog koncerta prigodno se obratila organizatorica manifestacije Jelena Mikulandra. Kazala je kako manifestacija „Otvorite varata Božiću“ se rodila 2005. godine inicijativom biskupa Ante Ivasa. Od tog vremena pa do danas manifestaciju su otvarali  zborovi  iz Dubrovnika, Hvara, Splita, Rijeke, Zagreba i Đakova.

Posebno nam je drago, da ovogodišnju manifestaciju Otvorite vrata Božiću-advent i Božić u šibenskoj katedrali 2023, u jubilejskoj godini kada slavimo i 725. godina šibenske biskupije, otvara naš susjed,  katedralni zbor svete Stošije iz Zadra, koji su ipak više od susjeda. Povijesni subrat s kojim je i grad Šibenik i grad Zadar zajedno gajio i gaji stoljetne veze, kazala je Jelena Mikulandra.

Na koncertu su izvedena djela Denisa Bédarda, Žana Morovića, Enrica Morriconea, Bacha, Krste Odaka, Vatroslava Lisinskog, Pietra Mascagnia i Christopha Glucka. Kao solisti nastupili su: sopran antonija Teskera, tenor Zdenko Stipčević i kao bariton Žan Morović. Za orguljama je bio Dragan Pejić.

Pogledajte još

Vjerska emisija “Riječ nade” od ove subote samo na YouTube kanalu Šibenske biskupije.

Vjersku emisiju Šibenske biskupije “Riječ Nade” i dalje možete pratiti na YouTube kanalu Šibenske biskupije. …

U katedrali svetog Jakova na Čistu srijedu ili Pepelnicu euharistiju je predvodio biskup Tomislav Rogić

Misno slavlje s obredom pepeljenja na Čistu srijedu ili Pepelnicu 14. veljače, u katedrali svetog …

Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi Primošten

Utorak je, 13. veljače 2024. – u 9:00 sati zvonjavom zvona na zvoniku župne crkve …