U Kninu obilježen “8. Tjedan zajedništva i solidarnosti s Crkvom i Hrvatima u Bosni i Hercegovini”.

U crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu, u nedjelju 7. ožujka misom koju je predvodio je župnik Župe svetog Dominika – Goražde iz BiH don Josip Tadić, u suslavlju s fra Filipom Čogeljom, svećenikom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita, završen je „8. Tjedan zajedništva i solidarnosti Crkve i Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije“.

Ove se godine održavao od 2. ožujka do 7. ožujka, u dva grada Šibensko-kninske županije, u Vodicama i u Kninu, u organizaciji Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije i HKD Napredak iz Knina. Nakon euharistijskog slavlja u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu don Josip Tadić je održao i predavanje o Hrvatima Podrinja i istočne Bosne.

Najavljeno predstavljanje knjiga “Katolička Crkva u fočanskom i čajničkom kraju” (2014. – objavljena u prigodi 100-godišnjice izgradnje katoličke crkve Srca Isusova u Foči na Drini) i “I rod vaš sa ostane” (2019. – u prigodi 20. obljetnice početka obnove života župe i 10 godina obnove života Katoličke Crkve u Foči i Čajniču) autora Antona Tonija Šarca, profesora iz Mostara, nije održano.

Na kraju program koji je bio humanitarnog karaktera predsjednica Zajednice Hrvata BIH Šibensko-kninske županije u Kninu Barbara Alilović zahvalila se gostu iz Bosne i Hercegovine, don Josipu Tadiću, članovima HDK Napredak, te svim članovima Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije koji su sudjelovali u ovog organizaciji, kao i svim dobrim ljudima koji su prepoznali ovu njihovu iskrenu namjeru u prikupljanju sredstva, koja će ovaj put biti namijenjena za pomoć Župi sv. Dominika – Goražde i izgradnju crkve Drinskih mučenica.

Zbog epidemioloških mjera i zaštite od bolesti broj sudionika je bio ograničen.

izvor: ika.hkm.hr

 

Pogledajte još

U Vodicama kršten Toma, deveto dijete Suzane i Kriste Krluk.

U župi Vodice, u župnoj crkvi Našašća sv. Križa, preko misnog slavlja  župnik don Franjo …

U župi Gradac biskup Tomislav Rogić krstio je Davida Pastuovića šesto djete u obitelji Jelene i Ante.

U župi Gradac, u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije, preko misnog slavlja  šibenski biskup …

U Vukšiću slavljena misa za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve rata župe sv. Mihovil Lišane.

Na Uskrsni ponedjeljak u župnoj crkvi sv. Mihovila u Vukšiću ,  služena je misa za …