U katedralu stiglo Betlehemsko svjetlo. Djeca održala prigodni koncert.

Katolički skauti Betlehemsko svjetlo u grad Šibenik donijeli su u nedjelju  17. prosinca. U katedrali svetog Jakova predali su ga šibenskom biskupu Tomislavu Rogiću. U  prigodom nagovoru biskup je sve pozvao na molitvu za Mir u Svetoj Zemlji i Betlehemu. Zaželio je neka svijetlo koje je Isus zapalio rasvijetli svaku tamu današnjeg čovjeka. Onaj koji primi to svjetlo i onaj koji dozvoli da mu ono osvjetljava životne pute postaje dijete Božje.

Kad večeras uzmemo Betlehemsko svijetlo neka na pogled na to svijetlo vraća na Isusa i njegovo  rođenje.  Isus je došao kao malo dijete da mu svatko može prići. Neka nas Betlehemsko svijetli kad ga ponesemo kući učini svijenijima Božjeg dolazaka i da svi budemo više djeca, u jednostavnosti srca koja se otvaraju tom svijetlu, poručio je biskup Rogić.

Prije samog dolaska Betlehemskog  svjetla održan je prigodni koncert dječjih zborova župa Šibenske biskupije. Nastupila su djeca iz župa: Katedrala, Zablaće, Drniš, Čista velika i Lišane, Bilice, Vodice, Vidici, Šubićevac, Murter i Jezera.

Pogledajte još

Biskup Rogić slavio misu na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama u Rijeci

  Šibenski biskup Tomislav Rogić u crkvi sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama predvodio js 24. …

Proslava „Ljetnoga“ sv. Nikole Tavelića u Svetištu u Šibeniku

Dana 21. lipnja 2024. godine u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića proslavljena je 54. …

Misa zahvalnica u Katoličkoj osnovnoj školi.

Prigodom kraja školske godine biskup Tomislav Rogić u četvrtak  20. lipnja u katoličkoj osnovnoj školi …