Održana priredba ”Osvijetlimo put do jaslica”

Ovogodišnja priredba ”Osvijetlimo put do jaslica” održana je 14. prosinca 2023. u Katoličkoj osnovnoj školi, u suorganizaciji Škole i Katehetskog ureda Šibenske biskupije.

Na priredbi su nastupili mališani iz dječjih vrtića Žižula – Ražine, Žižula –  Mandalina, Skradin, Vidici, Kućica, Drniš, Blažena Hozana i Brat Sunce te učenici iz osnovnih škola Rogoznica, Ogorje Donje, Prapatnica, Vrpolje, Primošten i Katoličke osnovne škole.
U svojoj pozdravnoj riječi predstojnica Katehetskog ureda s. Renata Azinović obratila se posebno malim izvođačima i rekla kako je put do jaslica dugačak toliko da liturgija pred nas stavlja četiri nedjelje da ga prijeđemo. Dodala je i da bi taj put trajao beskonačno dugo da ga sam Isus nije premostio dolazeći nam u susret. Pozvala ih je da svojim pjesmama, plesom, recitacijama i igrokazima ”upale svjetla i povedu nas brže Božiću ususret”.

Priredbi je nazočio i šibenski biskup mons. Tomislav Rogić. Na kraju priredbe obratio se okupljenima i čestitao malim izvođačima, ali i roditeljima i mentorima.  Pohvalio je djecu  kako su svojim nastuoima svima nama pokazali put k jaslicama.” Vi, koji ste radili s ovom djecom i pripremali ih za ovaj nastup, utrli ste put kojim će uvijek moći koračati i pronaći svoj cilj”, rekao je i zaželio im da ovoga Božića zadrže poniznost pastira.

Pogledajte još

Vjerska emisija “Riječ nade” od ove subote samo na YouTube kanalu Šibenske biskupije.

Vjersku emisiju Šibenske biskupije “Riječ Nade” i dalje možete pratiti na YouTube kanalu Šibenske biskupije. …

U katedrali svetog Jakova na Čistu srijedu ili Pepelnicu euharistiju je predvodio biskup Tomislav Rogić

Misno slavlje s obredom pepeljenja na Čistu srijedu ili Pepelnicu 14. veljače, u katedrali svetog …

Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi Primošten

Utorak je, 13. veljače 2024. – u 9:00 sati zvonjavom zvona na zvoniku župne crkve …