Održana priredba ”Osvijetlimo put do jaslica”

Ovogodišnja priredba ”Osvijetlimo put do jaslica” održana je 14. prosinca 2023. u Katoličkoj osnovnoj školi, u suorganizaciji Škole i Katehetskog ureda Šibenske biskupije.

Na priredbi su nastupili mališani iz dječjih vrtića Žižula – Ražine, Žižula –  Mandalina, Skradin, Vidici, Kućica, Drniš, Blažena Hozana i Brat Sunce te učenici iz osnovnih škola Rogoznica, Ogorje Donje, Prapatnica, Vrpolje, Primošten i Katoličke osnovne škole.
U svojoj pozdravnoj riječi predstojnica Katehetskog ureda s. Renata Azinović obratila se posebno malim izvođačima i rekla kako je put do jaslica dugačak toliko da liturgija pred nas stavlja četiri nedjelje da ga prijeđemo. Dodala je i da bi taj put trajao beskonačno dugo da ga sam Isus nije premostio dolazeći nam u susret. Pozvala ih je da svojim pjesmama, plesom, recitacijama i igrokazima ”upale svjetla i povedu nas brže Božiću ususret”.

Priredbi je nazočio i šibenski biskup mons. Tomislav Rogić. Na kraju priredbe obratio se okupljenima i čestitao malim izvođačima, ali i roditeljima i mentorima.  Pohvalio je djecu  kako su svojim nastuoima svima nama pokazali put k jaslicama.” Vi, koji ste radili s ovom djecom i pripremali ih za ovaj nastup, utrli ste put kojim će uvijek moći koračati i pronaći svoj cilj”, rekao je i zaželio im da ovoga Božića zadrže poniznost pastira.

Pogledajte još

Održan duhovni projekt za mlade “Schola orandi” pod temom “Jesam li sudionik ili promatrač na Gozbi ljubavi?”

U prostorijama Katoličke škole u Šibeniku u subotu 25.5.2024. održao se duhovni projekt za mlade …

Održana „Zlatna harfa“ dječjih župnih zborova za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju

Smotra dječjih župnih zborova „Zlatna harfa“ za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je u subotu …

Proslavljena Gospa od Karavaja. Okupili su se brojni vjernici. Slavlje je predvodio biskup Rogić.

Svetkovina Gospe od Karavaja svečano je proslavljena u nedjelju 26. svibnja u župi Tisno na …