Svetkovina posvete crkve sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu.

Župna zajednica na Šubićevcu u Šibeniku proslavila je u nedjelju, 15. studenoga 2020., trinaestu obljetnicu posvete crkve sv. Ante Padovanskog. Samostansku crkvu posvetio je mons. Ante Ivas, tadašnji ordinarij Šibenske biskupije, a sama posveta bijaše i izvanjski znak da su franjevci Provincije Presvetog Otkupitelja završili višegodišnju gradnju novog samostana i crkve, koju za pastoralne potrebe koristi i župna zajednica na Šubićevcu. Datum posvete crkve uzima se i kao dan samostana, u kojem danas živi sedam franjevaca.
Središnje slavlje i duhovnu obnovu predvodio je fra Mario Knezović, član Hercegovačke franjevačke provincije uznesenja BDM-e i župnik na Kočerinu. On je predsjedao misnim slavljem u 18 sati, a koncelebrirao je fra Mario Radman, gvardijan i župnik na Šubićevcu. Liturgijsko pjevanje animirao je župni band mladih Talita kum, a asistirali su franjevački bogoslovi i ministranti. Osim tog slavlja, u crkvi su tog dana slavljene još dvije mise – u 9.30 i 11 sati.
Svečani zvuci zvona najavili su početak večernjeg euharistijskog slavlja. Predsjedatelj je poznati voditelj duhovnih obnova i seminara diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ali i u drugim državama. Fra Mario je u homiliji govorio o putu Božjem i izazovima koji se pojavljuju na tom putu. Sigurno svjetlo i svojevrsni svjetionik na putu vjere, nade i ljubavi jest i crkva na Šubićevcu, gdje vjernici sa svojim svećenicima svakodnevno slave sakramente, zahvaljujući za dar života i crkvenog zajedništva – istakao je propovjednik. Na kraju misnog slavlja župnik Radman zahvalio je svojem imenjaku za prvi dolazak među vjernike Šubićevca i izrazio nadu da će ga ugostiti još koji put. Duhovna obnova nastavljena je održavanjem prigodne kateheze za okupljenu zajednicu vjernika. Fra Mario je zanimljivo i precizno izlagao o stvarnostima koje okružuju suvremenog čovjeka i naglasio potrebu da se kršćani u življenju uvijek i iznova vraćaju svojem temelju, a to je Gospodin Isus Krist. Kateheza je trajala oko 40 min, a nakon toga je slijedilo euharistijsko klanjanje, koje je animirao voditelj duhovne obnove.
Duhovnu obnovu uživo je prenosilo nekoliko Facebook stranica, a reportaža o slavlju svetkovine posvete crkve bit će prikazana i na lokalnoj televiziji. Okupljeni vjernici imali su prigodu nabaviti i najnoviju fra Marijevu knjigu – Evangelizacija u digitalnom dobu. Crkva, mediji i odnosi s javnošću, a autor se rado zadržao u druženju s vjernicima, a kasnije i s fratrima u samostanu.
izvor: Facebook župe Šubićevac

Pogledajte još

Biskup Rogić slavio misu na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama u Rijeci

  Šibenski biskup Tomislav Rogić u crkvi sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama predvodio js 24. …

Proslava „Ljetnoga“ sv. Nikole Tavelića u Svetištu u Šibeniku

Dana 21. lipnja 2024. godine u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića proslavljena je 54. …

Misa zahvalnica u Katoličkoj osnovnoj školi.

Prigodom kraja školske godine biskup Tomislav Rogić u četvrtak  20. lipnja u katoličkoj osnovnoj školi …