Susret mladih Šibenske biskupije.

Ovogodišnji susret mladih Šibenske biskupije održan je u subotu 27. travnja 2023. u prostorijama Katoličke osnovne škole, i to kao priprava za predstojeći Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Gospiću. Susret je započeo molitvom i pozdravom biskupijskog povjerenika za mlade don Ante Vrcića. Mladi su poslušali himnu mladih Šibenske biskupije, a prisjetili su se prigodnim videom  Susreta hrvatske katoličke mladeži koji je održan 24. i 25. travnja 2004. godine u Šibeniku.

Potom je uslijedilo izlaganje zagrebačkog studentskog kapelana don Davida Leskovara na temu „Stvoreni iz ljubavi – Stvoreni za ljubav.  Naglasio je kako ljudsko tijelo nije prljavo i loše. Ukazao je na  Teologiju tijela pape Ivana Pavla II, naglasivši kako je ona potrebnija no ikada. Istaknuo je da riječi Isusa, odnosno teologije tijela, nisu riječi osude, nego su riječi koje su oslobađajuće za čovjeka. Važno je da se znamo nositi sa našom palom naravi, odnosno da sebe predajemo u  Isusove ruke.

Nakon toga su uslijedile radionice i rad u grupama koje su predvodili vjeroučitelji Šibenske biskupije, te zajednička igra. Nakon ručka i stanke uslijedila je „duhovna pijaca“ na kojoj su se predstavile redovničke zajednice i  zajednice mladih koje djeluju u biskupiji.

Potom je uslijedio plenum u kojem su predstavljeni rezultati rada u radionicama. U nastavku je uslijedilo gostovanje Hrvatskog nadzemlja. Nakon toga pokorničko bogoslužje predvodio je župnik župe Primošten Stanovi  don Grgur Alviž, a prigodno se sa stihovima obratio i biskup u miru Ante Ivas.

Susret je zaključen misnim slavljem koje je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić.  U homiliji je mladima poručio da čuvaju Isusove zapovijedi ljubavi. Kazao je kako radost jedino može biti potpuna ako smo Isusovi. Mladi ma je poručio da budu radosni i da budu sijači vedrine i nade u obiteljima, župi, biskupiji i svijetu.

Pogledajte još

Biskup Tomislav Rogić blagoslovio crkvu u Kladnjicama

Šibenski biskup blagoslovio je, na svetkovinu sv. Filipa i Jakova, u srijedu 1. svibnja, obnovljenu …

Drugi dio ovogodišnje Zlatne harfe održan je u Kninu.

Smotra dječjih župnih zborova Zlatna harfa za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je 27. travnja …

Hodočašće Vodičkih žudija u Italiju i Vatikan

U periodu od 14. do 21. travnja, družba Vodičkih žudija provela je na hodočašću u …