Priredba povodom Dan Katoličke osnovne škole u Šibeniku

Obilježavanje i proslava 15. obljetnice djelovanja Katoličke osnovne škole u Šibeniku započelo je u školi 16. ožujka svečanom priredbom „Šuma Striborova“ u kojoj je vrlo uspješnom dramatizacijom bajka Ivane Brlić Mažuranić predstavljena na vrlo zanimljiv način.

Odlična pripremljenost svih učenika sudionika priredbe i ekspresije koje su članovi Dramske skupine ostvarili u izvedbi pridonijela je čestim reakcijama gledatelja pljeskom. U ostvarenju priredbe sudjelovali su Mali i veliki zbor te klapa učenika (voditeljica Luiđa Cvitan), Dramskih skupina (voditeljice Julija Crnogaća, Marija Panjkota i Ivana Milišić), Ritmičke skupine (voditeljica Ivona Abramović) i Mažoretkinja (voditeljica Ines Baljkas Nakić). Sveukupnom kvalitetnom dojmu pridonijela je i scenografija koju su učiteljice same izradile, kao i rasvjeta (majstor Marko Rupić) te glazbeni i digitalni popratni efekti (učiteljica Ivana Labor).

Okupljene je na početku pozdravila ravnateljica s. Mandica Starčević kratko iznijevši presjek rada u 15 godina te ulogu sv. Josipa kojeg učenici i djelatnici časte kao svog zaštitnika.

Na kraju su okupljenima svoju riječ uputili biskupi. Kao osnivač škole obratio se biskup u miru Ante Ivas koji je zahvalio roditeljima na odvažnosti i suradnji koji pružaju u odgoju svoje djece. Zajedno s učenicima izmolio je molitvu svetome Josipu. Školi je poklonio dva vesla kako bi i dalje hrabro veslala u moru života koje je pred njom.

U svom obraćanju šibenski biskup Tomislav Rogić čestitao je izvođačima i ukazao na osobine sv. Josipa na koje se trebamo svi ugledati. Darovao je biskupu u miru Anti Ivasu i školi primjerak uokvirene Himne škole čije je autor teksta i glazbe upravo biskup u miru Ante Ivas.

Pogledajte još

Sveta Katarina Aleksandrisjka proslavljena je u Ljubitovici.

U župi Ljubitovica u subotu 25. studenog proslavljena je nebeska zaštitnica župe sveta Katarina Aleksandrijska. …

U katedrali svetog Jakova proslavljena je sveta Cecilija. Na misnom slavlju okupili su se crkveni pjevači.

Crkveni pjevači iz zbora Laudantes;  iz župa Katedrala, Gospa van Grada, Šubićevac, Vidici, Baldekin, Madalina, …

Hodočašće katedralne župe sv. Jakova u Vukovar, Osijek i Đakovo.

Šibenska katedralna župa sv. Jakova organizirala je trodnevno hodočašće u Slavoniju 17.-19. studenog. Osobit naglasak …