Preminuo je vlč. Branko Tomašić. Dvije godine je bio upravitelj župe Jadrtovac i Ljubitovica.

Vlč. Branko Tomašić, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, preminuo je u četvrtak 25. siječnja 2024. godine u KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu u 59. godini života i 32. godini svećeništva.

Vlč. Branko Tomašić rođen je 25. travnja 1965. godine u Đelekovcu od oca Milana i majke Štefice, rođ. Ilotić. Kršten je 2. svibnja 1965. u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Đelekovcu, gdje je 1978. godine primio i sakrament potvrde.

Osnovnu školu pohađao je u Đelekovcu. Po završetku osnovne škole ušao je u Dječačko sjemenište u Zagrebu na Šalati gdje je pohađao Interdijecezansku srednju školu za spremanje svećenika (klasičnu gimnaziju), u kojoj je 1984. godine maturirao. Ulazi u Bogoslovno sjemenište u Zagrebu 1987. godine i započinje studij teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu.

Za đakona je zaređen 13. listopada 1991., a za svećenika Zagrebačke nadbiskupije 28. lipnja 1992. godine u zagrebačkoj katedrali po rukama zagrebačkog nadbiskupa kardinala Franje Kuharića. Mladu misu slavio je 19. srpnja 1992. godine u svojoj zavičajnoj župi Uznesenja BDM u Đelekovcu.

Svećeničku službu započeo je u rujnu 1992. kao župni vikar u Župi svete Terezije Avilske u Požegi, gdje ostaje do 1. rujna 1993. godine kada je u istom svojstvu premješten u Župu sv. Petra apostola u Dugoj Resi. Iste godine imenovan je i privremenim upraviteljem Župe sv. Vida mučenika u Ladvenjaku i Župe sv. Antuna Padovanskog u Vukmaniću koje su stradale u ratu.

Godine 1998. razriješen je službe župnog vikara u Župi Duga Resa i zbog zdravstvenih razloga dopušten mu je boravak u Šibenskoj biskupiji u kojoj obavlja službe upravitelja Župe sv. Margarite u Jadrtovcu i Župe sv. Katarine u Ljubitovici od 5. rujna 1998. do 2001. godine.

Od srpnja 2001. povjerena mu je služba pastoralnog pomoćnika u Župi sv. Martina biskupa u Jamnici Pisarovinskoj do kolovoza 2002. godine kada zbog zdravstvenih razloga odlazi na bolovanje.

Sprovodna misa i ispraćaj vlč. Branka Tomašića bit će u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Đelekovcu, u subotu 27. siječnja 2024. u 11 sati. Također, toga dana tijelo pokojnika bit će izloženo od 10 sati u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Đelekovcu.

Pogledajte još

Biskup Rogić na proštenju Majci Božjoj od Utjehe

Šibenski biskup Tomislav Rogić, nekadašnji višegodišnji ogulinski župnik, predvodio je 231. proštenje Majke Božje od …

Održano treće županijsko stručno vijeće vjeroučitelja Šibenske biskupije

U četvrtak 28. lipnja 2024., u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku, održano je treće …

U Rogoznici proslavljena Gospa od kapelice

Župa Rogoznica u utorak 2. srpnja proslavila je nebesku zaštitnicu Gospe od Kapelice. Svečano misno …