Održane duhovne vježbe za svećenike Šibenske biskupije.

Trodnevne duhovne vježbe za svećenike Šibenske biskupije održane su od 28. do 30. kolovoza u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku. Ove godine predvoditelj duhovnih vježbi bio je profesor Svetog pisma na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu vlč. Taras Barščevski. Sa svećenicima na duhovnim vježbama bili su biskupi Tomislav Rogić i Ante Ivas.

Duhovne vježbe vlč. Barščevski započeo je govorom o očuvanju srca. Sveti Bazilije je govorio kako treba paziti da se u srcu ne rodi neka opaka misao. Svećenik mora brinuti o svojoj unutrašnjosti, o svom duhovnom životu. U drugom djelu vlč. Barščevski govorio je o svećeništvu u starom i novom zavjetu, a istaknuo je  posebnost novozavjetnog svećeništva. Duhovne vježbe zaključio je razmatranjem o tome kakav bi stav svećenik trebao imati o Svetom pismu. Svećenika bi kako je kazao  trebalo odgajati Sveto pismo. Ukazao je i na nužnost zajedništva i povezanosti među svećenicima.

Pogledajte još

Zaziv Duha svetog za početak školske godine u Vukšiću i Lišanima

Povodom početka nove školske i vjeronaučne godine  u nedjelju , 10.rujna 2023.g  u crkvama sv.Kate …

Odražna prva rekolekcija svećenika Šibenske biskupije u novoj pastoralnoj godini.

Prva održana je u srijedu 13. rujna u biskupijskom marijanskom svetištu u Vrpolju. Središnji dio …

Proglas biskupa Tomislava Rogića prigodom svetkovine svetog Mihovila

Br. 439/2023.                                                                      Šibenik, 31. kolovoza 2023.     “Mene ne štite ni visoke zidine …