Održana sjednica Svećeničkog vijeća šibenske biskupije.

Članovi Svećeničkog vijeća Šibenske biskupije okupili su se u srijedu 23. studenoga u zgradi “Sjemeništa” u Šibeniku. Sjednica kojoj je predsjedao šibenski biskup Tomislav Rogić započela je molitvom srednjeg časa i kraćim pregledom tijeka prošle Sjednice na temelju zapisnika.

Raspravljalo se o aktualnostima kršćanskog života u Šibenskoj biskupiji, o boljoj organizaciji i koordinaciji različitih pastoralnih aktivnosti, o trenutnim poteškoćama i planovima za budućnost.

Jedna od tema je bila i revizija financijskog sustava koja će se dogoditi uvođenjem eura od slijedeće godine.

Glavna tema svakako bili su prijedlozi i promišljanja na koje sve načine u idućoj godini obilježiti 725. godišnjicu utemeljenja Šibenske biskupije.

O. Biskup je iznio zaključke o toj temi sa Sjednice Zbora Savjetnika gdje je zaključeno je da će glavna proslava biti na svetoga Mihovila 2023. godine, a jedno od važnijih događanja biskupijsko hodočašće u Rim, u listopadu slijedeće godine. Bit će dakako i niz drugih događanja kojim će se obilježiti ove velika godišnjica, a dio njih odvijat će se u Marijanskim svetištima biskupije. Spomenuta je također i mogućnost biskupijskog hodočašća u jedno od nacionalnih Marijanskih svetišta kao što je Marija Bistrica.

Posljednja točka dnevnog reda bio je govor o pastoralu sprovoda u našoj biskupiji na temelju Izvješća i prijedloga koje je iznio don Franjo Glasnović kao zaključke rada Povjerenstva SV za pastoral sprovoda. Sjednica Svećeničkog vijeća potom je završila zajedničkom molitvom.

 

Pogledajte još

Sveta Katarina Aleksandrisjka proslavljena je u Ljubitovici.

U župi Ljubitovica u subotu 25. studenog proslavljena je nebeska zaštitnica župe sveta Katarina Aleksandrijska. …

U katedrali svetog Jakova proslavljena je sveta Cecilija. Na misnom slavlju okupili su se crkveni pjevači.

Crkveni pjevači iz zbora Laudantes;  iz župa Katedrala, Gospa van Grada, Šubićevac, Vidici, Baldekin, Madalina, …

Hodočašće katedralne župe sv. Jakova u Vukovar, Osijek i Đakovo.

Šibenska katedralna župa sv. Jakova organizirala je trodnevno hodočašće u Slavoniju 17.-19. studenog. Osobit naglasak …