Odražna prva rekolekcija svećenika Šibenske biskupije u novoj pastoralnoj godini.

Prva održana je u srijedu 13. rujna u biskupijskom marijanskom svetištu u Vrpolju. Središnji dio rekolekcije predvodio je biskup Tomislav Rogić donio je osvrt na proteklu pastoralnu godinu i dao je pogled na radnu godinu koja predstoji.

Kako je naglasio i ove godine u pastoralu naglasak će biti stavljen na molitvu za duhovna zvanja. Svećenike je potaknuo da u župama redovito mole za duhovna zvanja. Kazao je kako od prošle godine u Šibenskoj biskupiji više svećenika poslužuje po dvije župe koji su uspjeli sve pastoralne aktivnosti uspješno ostvariti. Također je pohvalio kolegijalnost među svećenicima koji  rado pomažu kolegama kad je to potrebno.  Kao trajni zadatak biskup Rogić svećenicima je dao izgrađivanje biskupijskog zajedništva.

Biskup Rogić je najavio nastavak pastirskih pohoda u Rogozničkom dekanatu. Osvrnuo se i na Godinu zahvalnosti koja je pokrenuta prigodom 725. obljetnice ustanovljenja Šibenske biskupije. Sva dosadašnja događanja su uspješno ostvarena, a svećenike je pozvao na sudjelovanje na središnjoj proslavi jubileja koja će biti na svetkovinu svetog Mihovila 29. rujna.   Svećenike je upoznao i sa povjerenstvima koja djeluju u Biskupiji. Naglasio je kako je formirano Vijeće za uređivanje liturgijskog prostora.

Biskupijski povjerenik za mlade don Ante Vrcić  predstavio je pastoralni plan rada sa mladima u narednoj pastoralnoj godini. Zauzeti vjernik  Neven Skroza sve je upoznao sa detaljima nadolazećeg biskupijskog zahvalnog hodočašća i Rim.

 

Pogledajte još

Biskup Rogić na proštenju Majci Božjoj od Utjehe

Šibenski biskup Tomislav Rogić, nekadašnji višegodišnji ogulinski župnik, predvodio je 231. proštenje Majke Božje od …

Održano treće županijsko stručno vijeće vjeroučitelja Šibenske biskupije

U četvrtak 28. lipnja 2024., u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku, održano je treće …

U Rogoznici proslavljena Gospa od kapelice

Župa Rogoznica u utorak 2. srpnja proslavila je nebesku zaštitnicu Gospe od Kapelice. Svečano misno …