Obljetnica posvete stare crkve sv. Križa na Punti u Vodicama.

Potaknuti prošlogodišnjim slavljem Jubileja 600. obljetnice posvete stare crkve sv. Križa na Punti i starom groblju, kao i slavlja blagoslova obnovljene crkve koju smo potpuno uredili i restaurirali 2021. sa željom da se ta tradicija i dalje nastavi i ove godine smo upriličili slavlje dana posvete crkve.
Slavlje je započelo hodočasničkom procesijom iz župne crkve i nastavljeno hodom i molitvom svete krunice ulicama našega Grada.
Procesija je bila znak našega zemaljskoga i vjerničkog hoda, jer smo kao Crkva – okupljeno je bilo mnoštvo vjernika: djece, skauta, pripravnika na svetu Krizmu, mladih, pjevača, roditelja, obitelji, naših starih – putujući Božji narod koji ide prema vječnoj domovini.
Hodočasnički hod i procesiju pratila je molitva sv. Krunice u kojoj su svi sudjelovali molitvom i pjesmom te tako, u ovom mjesecu posvećenom sv. Krunici, posvjedočili i svoju vjeru ulicama našega grada.
Na starom groblju, na punti Križa, u staroj crkvi sv. Križa koja tamo stoji više od šest stoljeća, čuva našu vjeru, povijest i kulturu, povezani u duhu s našim pređima, i u molitvi za njih, proslavili smo svetom Misom dan posvete crkve i zajedništvo vjere koje nas izgrađuje i povezuje kao živu Crkvu, zajednicu Isusovih učenika koja slavi sveta otajstva.
Proslava i dan posvete crkve, radosni je događaj koji je ujedinio mnoge generacije vjernika i župljana, ujedno nas duhovno povezao sa našim pređima, te nas potaknuo na daljnje življenje i svjedočenje kršćanskog života i odgovornosti prenošenja vjere i baštine budućim naraštajima.
don Franjo Glasnović

Pogledajte još

Krštenje petog dijeteta u obitelji Franke i Šime Škevina u župi Betina.

Šibenski biskup Tomislav Rogić je u nedjelju 24.rujna u župnoj crkvi  svetog Frane u župi …

“Hrvatska žena Šibenik” proslavila 30. obljetnicu djelovanja.

Udruga Hrvatska žena Šibenik u subotu 23. rujna svečano je proslavila 30. obljetnicu djelovanja. Program …

Molitva mladih za Grad i Biskupiju.

Tradicionalno okupljanje mladih prigodom blagdana svetog Mihovila zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije upriličeno je …