Obljetnica posvete stare crkve sv. Križa na Punti u Vodicama.

Potaknuti prošlogodišnjim slavljem Jubileja 600. obljetnice posvete stare crkve sv. Križa na Punti i starom groblju, kao i slavlja blagoslova obnovljene crkve koju smo potpuno uredili i restaurirali 2021. sa željom da se ta tradicija i dalje nastavi i ove godine smo upriličili slavlje dana posvete crkve.
Slavlje je započelo hodočasničkom procesijom iz župne crkve i nastavljeno hodom i molitvom svete krunice ulicama našega Grada.
Procesija je bila znak našega zemaljskoga i vjerničkog hoda, jer smo kao Crkva – okupljeno je bilo mnoštvo vjernika: djece, skauta, pripravnika na svetu Krizmu, mladih, pjevača, roditelja, obitelji, naših starih – putujući Božji narod koji ide prema vječnoj domovini.
Hodočasnički hod i procesiju pratila je molitva sv. Krunice u kojoj su svi sudjelovali molitvom i pjesmom te tako, u ovom mjesecu posvećenom sv. Krunici, posvjedočili i svoju vjeru ulicama našega grada.
Na starom groblju, na punti Križa, u staroj crkvi sv. Križa koja tamo stoji više od šest stoljeća, čuva našu vjeru, povijest i kulturu, povezani u duhu s našim pređima, i u molitvi za njih, proslavili smo svetom Misom dan posvete crkve i zajedništvo vjere koje nas izgrađuje i povezuje kao živu Crkvu, zajednicu Isusovih učenika koja slavi sveta otajstva.
Proslava i dan posvete crkve, radosni je događaj koji je ujedinio mnoge generacije vjernika i župljana, ujedno nas duhovno povezao sa našim pređima, te nas potaknuo na daljnje življenje i svjedočenje kršćanskog života i odgovornosti prenošenja vjere i baštine budućim naraštajima.
don Franjo Glasnović

Pogledajte još

U Kninu održano županijsko (biskupijsko) natjecanje iz vjeronauka.

U OŠ dr. Franje Tuđmana u Kninu u četvrtak 16. ožujka 2023. održana je županijska …

Priredba povodom Dan Katoličke osnovne škole u Šibeniku

Obilježavanje i proslava 15. obljetnice djelovanja Katoličke osnovne škole u Šibeniku započelo je u školi …

Održana rekolecija svećenika Šibenske biskupije na temu „Unutarcrkveni otpori u vremenima krize. Moralno – etički aspekt. “ govorio je dr. fra Ante Bekavac.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. ožujka u prostorijama Svetišta …