Objavljena knjižica “Godina svetog Josipa u Šibenskoj biskupiji”.

Prigodom Godine svetog Josipa, na svetkovinu svetog Josipa u petak 19. ožujka Šibenska biskupija objavila je knjižicu „Godina svetog Josipa u Šibenskoj biskupiji“ posvećenu svetom Josipu. Knjižica je nastala po predlošku slične knjižice koju je za Zadarsku nadbiskupiju priredio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Izdanje je namijenjeno svećenicima i vjernicima laicima te će doći kao  poticaj za širenje pobožnosti i čašćenje sv. Josipa u redovitom pastoralnom životu župa i crkvenih zajednica.

Knjižica započinje uvodnom riječi šibenskog biskupa Tomislava Rogića: „Neka svećenici dijele ovu knjižicu puku Božjem i u pobožnostima sv. Josipu kroz ovu godinu upoznaju vjernike na koje sve načine mogu zadobiti i izmoliti oprost“.

„Učinimo sve što je u našoj moći da još više zaživi štovanje sv. Josipa, pouzdanje u njegov zagovor u našim župama, obiteljima i svakoj vjerničkoj duši“, kazao je biskup Rogić te je dao  nekoliko prijedloga i mogućnosti za pobožnost sv. Josipu:

„Neka se jednom tjedno, najbolje srijedom koja je posvećena sv. Josipu, uz redovitu svetu Misu doda i pobožnost svetom Josipu. To može biti i uz blagoslov s Presvetim (kao produljena zahvala), s litanijama i molitvom sv. Josipu u čast. Neka se prije blagoslova izmoli „Molitva za duhovna zvanja” ili „Molitva sv. Josipu za Domovinu”.  Neka se ljude poziva na molitvu svetom Josipu, te od vremena do vremena tumači mogućnost dobivanja potpunog oprosta. Posebice neka se vjernike potiče na zajedničku obiteljsku molitvu s krunicom i litanijama u čast sv. Josipu kako bi dnevno mogli crpsti zasluge blagoslova i oprosta za sebe osobno, za svoju obitelj, za naš narod, cijelu Crkvu i za svoje pokojne. Neka iz te pobožnosti raste naša vjera i predanje kakvo je imao i sv. Josip.  Osobito svima stavljam na srce molitvene nakane za kraj pandemije, za kršćanski život u našim obiteljima i nova duhovna zvanja u našoj Šibenskoj biskupiji“ preporučio je biskup Rogić.

Knjižicu donosimo u pdf formatu:

Pogledajte još

Krštenje petog dijeteta u obitelji Franke i Šime Škevina u župi Betina.

Šibenski biskup Tomislav Rogić je u nedjelju 24.rujna u župnoj crkvi  svetog Frane u župi …

“Hrvatska žena Šibenik” proslavila 30. obljetnicu djelovanja.

Udruga Hrvatska žena Šibenik u subotu 23. rujna svečano je proslavila 30. obljetnicu djelovanja. Program …

Molitva mladih za Grad i Biskupiju.

Tradicionalno okupljanje mladih prigodom blagdana svetog Mihovila zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije upriličeno je …