Nedjelja Riječi Božje kod sestra Franjevki od Bezgrješne

Obnavljati osobnu i zajedničku duhovnu snagu, postojeće snage učiniti novijima, podsjetiti se na čovjekovu (još više redovničku) prvu svrhu, obveza je svakoga kršćanina, a napose redovnika i redovnica. No, još više nego obveza, duhovna je obnova blagoslov, koji se na sestre naše kuće matice obilno izlio i u nedjelju 24. siječnja 2021.

Iako su u posljednjim mjesecima trenuci molitve češći, pohodi Presvetom Oltarskom Sakramentu brojniji, a pokloni pred Njim duži, Nedjelja Riječi Božje iziskivala je da se odgovori pozivu pape Franje kako bi se shvatilo neiscrpno bogatstvo sadržano u tom stalnom dijalogu između Gospodina i njegova naroda te iznova doživjelo kako uskrsli Gospodin otvara i za nas riznicu svoje riječi da uzmognemo biti u svijetu navjestitelji toga nepresušnog bogatstva (Aperuit illis, br. 2).

Nakon cjelodnevnog euharistijskog klanjanja i osobnog susreta s Božjom riječju, uslijedilo je izlaganje fra Ivana Bradarića, gvardijana samostana sv. Frane u Šibeniku. U prvom dijelu izlaganja ocrtao je proces koji je doveo do ustanovljenja Nedjelje Riječi Božje, njezinu važnost i mjesto koje zauzima u našem životu, uz mnoštvo citata sv. Jeronima, sv. Efrema, Dogmatske konstitucije o božanskoj objavi Dei Verbum i apostolske pobudnice pape Benedikta XVI. Verbum Domini.

Drugi dio izlaganja za temu je imao važnost Svetoga Pisma, napose Evanđelja, u životu sv. Franje Asiškoga i to pod tri vida: Franjinog poštivanja Evanđelja, Franjinog čitanja Evanđelja i Franjinog življenja Evanđelja. Za Franju, Evanđelje je prestalo biti Pismom, a postalo osobom Isusa Krista i do te mjere očitovanjem Božje volje da je na zapisanu Božju riječ mogao uskliknuti: ”Ovo je ono što hoću, ovo je ono što tražim, ovo želim cijelim srcem izvršavati”, istaknuo je duhovnik.

s. Renata Azinović

Pogledajte još

Četvrti dan devetnice sv. Mihovilu posvećen bračnim parovima.

Četvrti dan devetnice sv. Mihovilu u šibenskoj katedrali, u petak 23. rujna, bio je posvećen …

Duhovna zvanja bila su tema trećeg dana devetnice svetom Mihovilu.

Treći dan devetnice sv. Mihovilu zaštitniku Šibenske biskupije bio je posvećen duhovnim zvanjima. U katedrali …

Obljetnica preminuća Službenice Božje majke Klare Žižić.

Spomendan preminuća utemeljiteljice Družbe sestara franjevki od Bezgrješne, Službenice Božje majke Klare Žižić u Šibeniku …