Na Skradinskom buku održan Uskrsni Emaus.

Uskrsni Emaus ili Uskrsna euharistija u prirodi tradicionalno je slavljena na Uskrsni ponedjeljak 1. travnja, na Skradinskom buku u Nacionalnom parku Krka. Slavlje je uz koncelebraciju dvadesetak  svećenika predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirao je i umirovljeni biskup Ante Ivas. Ovogodišnji Emaus uz domaće vjernike okupio je i velik broj hodočasnika i svećenika iz svih dijelova Hrvatske. Ulaz Nacionalni park je za sve hodočasnike bio besplatan.

Mi smo danas na Emausu na Skradinskom buku na rijeci Krki. Ovdje smo došli kako bi  prepoznali Isusa u lomljenju kruha, u Euharistiji. Došli smo ga  pronaći u njegovoj riječi i naći odgovore na naša životna pitanja, da mu damo mjesta da hoda sa nama kako bi postali dionici spasenja vječnog života. Nađimo češće trenutke tišine i molitve osobne, jednako tako  zajedničke obiteljske i župne. Molimo da i mi poput dvojice učenika upoznamo pisma i povjerujemo da sve možemo vidjeti obasjano svijetlom uskrsnuća, kazao je u homiliji biskup Tomislav Rogić.

Sada se sve mijenja i više ništa nije onako kako smo mislili i doživljavali dok nismo uskrslog Krista imali uza se.  Dopustimo uskrslom Gospodinu da sa nama hoda. Naučimo lomiti kruh i dijeliti život jedni sa drugima. Poput dvojice učenika trčimo navijestiti Kristovu radosnu vijest, poručio je biskup Rogić u homiliji.

Pogledajte još

Biskup Rogić na proštenju Majci Božjoj od Utjehe

Šibenski biskup Tomislav Rogić, nekadašnji višegodišnji ogulinski župnik, predvodio je 231. proštenje Majke Božje od …

Održano treće županijsko stručno vijeće vjeroučitelja Šibenske biskupije

U četvrtak 28. lipnja 2024., u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku, održano je treće …

U Rogoznici proslavljena Gospa od kapelice

Župa Rogoznica u utorak 2. srpnja proslavila je nebesku zaštitnicu Gospe od Kapelice. Svečano misno …