Misa zadušnica za Kiaru Goršić.

Na gradskom groblju Kvanj u Šibeniku je u petak 2. rujna sahranjena djevojčica Kiara Goršić. Prije godinu dana dijagnosticiran joj je zloćudni tumor na mozgu gradusa IV, najagresivniji od svih vrsta. Njezini roditelji pokrenuli su akciju za prikupljanje novca za liječenje u SAD-u, u čemu se ujedinila cijela Hrvatska.

Sprovodne obrede predvodio je don Darko Poljak, župnik Skradina. U homiliji je aktualizirao evanđeoski odlomak o Isusovoj smrti na križu i dvojici razbojnika (Lk 23, 33. 39-43): „Smrt nas suočava s tajnovitim dijelom života. Mnoge bitne stvari našeg života su takve: takav je život. Ljubav. Vječnost. Tajnovito nosi u sebi kvalitetu otvorenosti: može nas voditi u razočaranje, cinizam i odustajanje od života. Može nas voditi i u suprotnom pravcu, u dubinu, poniznost i zahvalnost za darovano. To vidimo i u Isusovoj smrti, u različitom stavu dvojice razbojnika koji s Njim umiru: jedan ne razumije, drugi pronalazi utjehu. Tu utjehu smo pozvani otkriti i u smrti naše malene sestre Kiare. Ovdje smo oko njezinog mrtvog tijela. Ovdje smo i oko njezine obitelji. Naša prisutnost, naša molitva i suosjećanje fizički su izričaj Božje blizine. Preko nas i Bog dotiče ovaj događaj. Stoji s nama. Tuguje s nama. Tješi. Govor nam je pretijesan, pojmovi i riječi preplitke. Život je uvijek više od onoga što o njemu izgovorimo. Tajna. Puštam da odzvanjaju ove Isusove riječi: Danas ćeš biti sa mnom u raju… Vjerujem da naša sestra Kiara to već živi. Da može uskliknuti: da, Bog je veći od onog što sam o njemu znala. Veći je od mojeg ograničenog, ljudskog srca. Neizmjerno veći“.

Nakon sprovodnih obreda u katedrali Sv. Jakova slavljena je misa zadušnica koju je predvodio katedralni župnik don Krešimir Mateša. U homiliji izrekao je kako je Kiara po krštenju u toj katedrali postala članicom Crkve i dio Božje obitelji na zemlji. „Premda je njezin životni put među nama na zemlji bio kratak, svojom je ustrajnošću uz svoje roditelje i najbliže pokrenula veliko mnoštvo onih koji su suosjećanjem kroz molitvu i odricanjem kroz materijalnu pomoć sudjelovali u borbi za njezino zdravlje i život. Iako je bitka za nastavak njezinoga života na zemlji izgubljena, ne sumnjamo da je već sada postigla zajedništvo vječnog života na nebesima kamo i mi u vjeri hodimo po vjeri u Krista Gospodina, jedinoga istinskoga Spasitelja svih ljudi“, zaključio je župnik Mateša.

Pogledajte još

Biskup Rogić na proštenju Majci Božjoj od Utjehe

Šibenski biskup Tomislav Rogić, nekadašnji višegodišnji ogulinski župnik, predvodio je 231. proštenje Majke Božje od …

Održano treće županijsko stručno vijeće vjeroučitelja Šibenske biskupije

U četvrtak 28. lipnja 2024., u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku, održano je treće …

U Rogoznici proslavljena Gospa od kapelice

Župa Rogoznica u utorak 2. srpnja proslavila je nebesku zaštitnicu Gospe od Kapelice. Svečano misno …