Ime Isusovo proslavljeno je u Čvrljevu. Na misnom slavlju bili su bogoslovi Provincije Presvetog Otkupitelja.

U nedjelju, 19. siječnja 2020., u župi Čvrljevo proslavljeno je svetkovina Imena Isusova kojemu je posvećena i župna crkva. Svečanu sv. Misu predvodio je  fra Domagoj Volarević, domagistar franjevačkih bogoslova i profesor na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Splitu uz koncelebraciju župnika fra Ante Jurića Talaje i pastoralnoga suradnika fra Ante Jurića. Svetkovina Imena Isusova u Čvrljevu je na prvu nedjelju poslije 14. siječnja, datuma na koji se ova svetkovina slavila prije reforme liturgijskog kalendara. Misno slavlje započelo je u 11 sati procesijom oko župne crkve, a pjevanje su animirali bogoslovi uz orguljašku pratnju fra Vlahe Jakića.

Fra Domagoj je u propovijedi naglasio kako vjerniku nije dovoljno reći da vjeruje u Boga nego to pokazati kroz odnose s bližnjima, susretima i međusobnim upoznavanjima. Iskustvo drugoga je dragocjeno kao i iskustvo s Bogom. Pričati o Bogu zapravo je prvi korak jer vjerniku je potrebno čitati Sveto pismo, moliti se te prisustvovati na euharistijskom slavlju. Bog djeluje preko nas, dao nam je darove koje trebamo koristiti za djelovanje u svijetu, čovjek treba biti slika Božja u svijetu.

Pred kraj mise župnik fra Ante čestitao je svima okupljenima svetkovinu Imena Isusova i zahvalio propovjedniku fra Domagoju na poticajnim riječima. Slavlje se potom nastavilo za bratskim stolom u župnoj kući gdje je bogoslove i okolne župnike srdačno primio župnik fra Ante. Postoje razne tradicije, neke istinske, a neka samo tako prozvane, posjet bogoslova župi Čvrljevo je ona istinska tradicija, ove godine je osamnaesta godinu da na ovaj dan franjevački bogoslovi iz Splita pohode župu Čvrljevo. Kroz tih osamnaest godina izmijenile su se generacije i generacije, ali jedno je ostalo isto, svake godine bogoslovi rado idu i dobro se osjećaju u Čvrljevu. Za to je najviše zaslužan župnik fra Ante koji nas svih ovih godina ugošćuje otvorena srca i velikom bratskom ljubavlju. Možemo reći da u Čvrljevu više nismo gosti jer nema bogoslova u zadnjih osamnaest godina koji kroz svojoj formaciji prema svećeništvu nije pohodio župu Čvrljevo.

izvor: https://www.franjevci-split.hr/

Pogledajte još

U Kninu održano županijsko (biskupijsko) natjecanje iz vjeronauka.

U OŠ dr. Franje Tuđmana u Kninu u četvrtak 16. ožujka 2023. održana je županijska …

Priredba povodom Dan Katoličke osnovne škole u Šibeniku

Obilježavanje i proslava 15. obljetnice djelovanja Katoličke osnovne škole u Šibeniku započelo je u školi …

Održana rekolecija svećenika Šibenske biskupije na temu „Unutarcrkveni otpori u vremenima krize. Moralno – etički aspekt. “ govorio je dr. fra Ante Bekavac.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. ožujka u prostorijama Svetišta …