Hodočašće u Vepric djece i roditelja Katedralne župe sv. Jakova

Tijekom mjeseca listopada u katedralnoj župi sv. Jakova grupa djece redovito je sudjelovala na listopadskoj pobožnosti. Nagrađeni su hodočašćem u Vepric i Makarsku 30. listopada, a pridružili su im se i pojedini ministranti, članovi dječjeg zbora te pripravnici za sakramente sa svojim roditeljima. Na putu prema Vepricu u autobusu su izmolili Gospinu krunicu za svoje obitelji i mir u svijetu.

U Vepricu ih je dočekao upravitelj svetišta don Stipan Šurlin koji im je u formi razgovora približio samo svetište. Nakon toga su sudjelovali na pobožnosti križnog puta s kratkim promišljanjima povezujući svaku postaju s konkretnim životnim situacijama djece. Uslijedilo je slavlje sv. mise koje je predvodio katedralni župnik don Krešimir Mateša. U homiliji je približio lik Gospe Lurdske i potaknuo sve sudionike hodočašća da u Mariji prepoznaju zvijezdu vodilju kroz često nemirno more ovoga svijeta i vremena u kojem živimo prema luci vječnoga spasenja. Pjevao je dječji zbor pod ravnanjem Jelene Mikulandre. Predivan dan iskoristili su za osobnu molitvu, šetnju prirodom, igru i zajedničku zakusku.

U smiraju dana posjetili su Makarsku. Prošetali su rivom, pomolili se kod Spomenika poginulom branitelju te pohodili katedralu sv. Marka gdje ih je dočekao župnik don Jure Lovrinčević i kratko predstavio povijest katedrale i najvažnije povijesne događaje župe i grada.

Za kraj je ostao posjet Zvjezdarnici gdje im je gosp. Glorian Grabner progovorio o samom nastanku  zvjezdarnice. Zbog jakog juga nije bilo moguće gledati kroz teleskop, ali su uživali u postavljenim fotografijama koje predstavljaju dijelove svemira i pogled iz svemira na Zemlju.

Povratak je protekao u molitvenom ozračju, iznesenim dojmovima i najavom novih aktivnosti u župi.

Pogledajte još

Biskup Rogić slavio misu na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama u Rijeci

  Šibenski biskup Tomislav Rogić u crkvi sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama predvodio js 24. …

Proslava „Ljetnoga“ sv. Nikole Tavelića u Svetištu u Šibeniku

Dana 21. lipnja 2024. godine u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića proslavljena je 54. …

Misa zahvalnica u Katoličkoj osnovnoj školi.

Prigodom kraja školske godine biskup Tomislav Rogić u četvrtak  20. lipnja u katoličkoj osnovnoj školi …