Duhovna obnova za djelatnike Katoličke osnovne škole u Šibeniku.

Šibenski biskup Tomislav Rogić predvodio je u Pastoralnom centru u Mukinjama od srijede 3. do četvrtak 4. siječnja duhovnu obnovu za djelatnike Katoličke osnovne škole u Šibeniku, izvijestili su iz Škole.

Biskup Rogić održao je razmatranja o temama „Sakramentalnost i svrha braka – izvor ljudskog dostojanstva“, „Utjelovljenje Sina Božjega prema Ivanovu proslovu“ te „Grijeh protiv Duha svetoga (Mk 3, 20-30)“. Djelatnici škole zajednički su molili krunicu, slavili misu te sudjelovali na euharistijskom klanjanju. Također, zajedno su pogledali film „Šalji dalje“. Tijekom duhovne obnove promišljali su o važnosti  izgradnje i formiranja učenika u cjelovite osobe.

Domaćin župnik Župe Marije Crkve i upravitelj Pastoralnog centra vlč. Josip Tomljanović upoznao je djelatnike s pastoralnim radom župe te je bio na raspolaganju za sakrament pomirenja. Sudionici duhovne obnove posjetili su i Župu sv. Jurja u Korenici gdje im župnik mons. Mile Čančar predstavio povijest mjesta i izgradnje župne crkve, koja je nekad bila tvornica kartona, te formiranja župne zajednice koja se sastoji od vjernika iz mnogih krajeva Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Djelatnici su posjetili i ranč „Dolina jelena“ te su obišli kamenu crkvu Male Gospe u Buniću, koju je 1743. dao je sagraditi Gideon Ernst Laudon, kapetan  u Vojnoj krajini. Financirao ju je s 30 tisuća forinti iz zaklade ratnog ministarstva u Beču, koju je on osnovao, na uspomenu svoje dvoje djece što su preminula u Buniću. Zidana grobnica njegovo dvoje djece je kraj crkve s lijeve strane.

Na kraju su posjetili Spomen-obilježje za poginule branitelje u operaciji „Oluja“ na Ljubovu. Tri metra visok spomenik nazvan je „Pobjednik“ i predstavlja vojnika koji zabija hrvatski stijeg. Molitvom za poginule branitelje zahvalili su za dar slobode koji su im svojim životima darovali, izvijestili su iz Škole.

Pogledajte još

Biskup Rogić na proštenju Majci Božjoj od Utjehe

Šibenski biskup Tomislav Rogić, nekadašnji višegodišnji ogulinski župnik, predvodio je 231. proštenje Majke Božje od …

Održano treće županijsko stručno vijeće vjeroučitelja Šibenske biskupije

U četvrtak 28. lipnja 2024., u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku, održano je treće …

U Rogoznici proslavljena Gospa od kapelice

Župa Rogoznica u utorak 2. srpnja proslavila je nebesku zaštitnicu Gospe od Kapelice. Svečano misno …