Donacija udruge „Betlehem“ Šibenik šibenskom rodilištu.

Želeći olakšati prve dane roditeljstva mladim majkama u šibenskog rodilištu članovi Udruge „Betlehem“ Šibenik u ponedjeljak 12. travnja 2021. predali su donaciju u robici za dojenčad i higijenskim potrepštinama za majke i djecu. U bolnici ih je primio voditelj odjela ginekologije i opstetricije Ivan Zmijanović, dr. med., a donaciju su preuzele glavna sestra odjela ginekologije i opstetricije s. Danira Rupić i odgovorna sestra za ginekologiju Adrijana Baraka.

Svjesni osjetljivosti situacije u kojoj se nalaze mladi roditelji nakon poroda djeteta i uviđajući sve teže okolnosti i opterećenost bolničkog sustava, pa tako i rodilišta članovi Udruge »Betlehem« Šibenik stupili su još prošle godine u kontakt s upravom bolnice i razmotrili mogućnosti u kojima mogu pomoći svojim sudjelovanjem. I sami članovi Udruge su mlade majke koje su svoju djecu doveli na svijet u šibenskoj bolnici i zato su bile potaknute da drugim majkama olakšaju te trenutke koje su same prošle. Nova robica za dojenčad kao i higijenske potrepštine za njegu tek rođenog djeteta u ovim prvim danima brige oko novog člana obitelji olakšavaju mladim majkama prve dane roditeljstva.

Zahvaljujući se predstavnicima Udruge »Betlehem« Šibenik na donaciji glavna sestra u rodilištu Danira Rupić spomenula je kako se ponekad u rodilištu zadrže i siromašne majke koje su nespremne dočekale svoj porod pa im puno znači kada dobiju robicu i higijenske potrepštine za svoje dijete. U ime udruge donaciju je predao fra Ivan Penava, župnik župe sv. Petra na Vidicima istaknuvši koliko je važna suradnja rodilišta s majkama u udruzi »Betlehem« koje su same bile ovdje u najosjetljivijim trenucima svojega života. Zahvalio je bolničkom osoblju na njihovom trudu i brizi za nerođenu djecu koja se kroz devet mjeseci u majčinim utrobama kroz trudnoću spremaju da porod i dolazak na svijet.

Udruga „Betlehem« Šibenik započela je djelovati 2016. godine. u malom krugu ljudi s molitvom za nerođenu djecu osluškujući potrebe našega društva. Temelj ove udruge je molitva i djelovanje u pomaganju mladim roditeljima u trenucima kada na svijet dolaze dojenčad. Glavnih ciljevi djelovanja udruge je nastojanje da se svako začeto dijete rodi, a to ostvaruju konkretnim djelovanjem pružajući svu potrebnu pomoć trudnicama (smještaj, financijska pomoć, donacija hrane, odjeće, obuće, savjetovanje i sl.)

Donacije za udrugu primaju se na račun HR0323400091110806636 pri Privrednoj banci Zagreb. Članovi udruge sastaju se svaki ponedjeljak u 19.30 u prostorijama župe sv. Petra na Vidicima na adresi VIII. Dalmatinske udarne brigade 21, a petkom na molitvu u crkvi sv. Mare u 17 sati. U kontakt s udrugom može se stupiti preko predsjednice gđe. Helien Čoko na broj 091/11-88-771 ili na mail betlehem.sibenik@gmail.com

 

Pogledajte još

Smotra crkvenog pučkog pjevanja “Puče moj” održana je u Vodicama.

  Dvadeset i sedma smotra  izvornog crkvenog pučkog pjevanja Šibenske biskupije „Puče moj“ održana je …

Svećenici Gospićko-senjske biskupije na uskrsnom druženju u Šibeniku.

Svećenici Gospićko-senjske biskupije okupili su se u četvrtak, 4. travnja, u Šibeniku na uskrsnom susretu …

Uskrsno misno slavlje u Cvjetnom domu.

Šibenski biskup Tomislav Rogić prigodom svetkovine Uskrsa u  srijedu 3. travnja pohodio je «Dom za …