Don Franjo Glasnović obilježio je deset godina svećeničke službe u župi Vodice. Tim povodom uputio je prigodno pismo mještanima i župljanima Vodica.

Don Franjo Glasnović 13. rujna ove godine obilježio je deset godina svećeničke službe u župi Vodice. Tim povodom uputio je prigodno pismo mještanima i župljanima Vodica. Pismo donosimo u cijelosti.

Poštovani, župljani, sugrađani i sugrađanke, draga braćo i sestre u Kristu,

Danas, na spomendan sv. Ivana Zlatoustog, 13. 09. 2020. se navršava deset godina moje svećeničke i župničke službe u Vodicama. Deset godina s vama i za vas.
Deset godina u životu čovjeka je relativno: no tih deset godina u Vodicama je malo manje od četvrtine moga života i malo više od polovine moga svećeništva, stoga u ovom trenutku izričem ovih nekoliko riječi:

Zahvaljujem Bogu za njegovu milost, pomoć i snagu koju mi je udijelio u obnašanju ove službe za vas.
Zahvaljujem i svima vama dragi župljani i sumještani od naše djece i mladih, roditelja i obitelji, starijih, te svih drugih koje sam susreo u svojoj župničkoj službi u župi i gradu.
Zahvaljujem svim suradnicima, članovima vijeća i udruga, sestrama redovnicama i ž. vikarima i svećenicima koji su mi pomagali i koji i danas pomažu u župi.
Hvala svima koji su mi ovih proteklih godina – molitvom, žrtvom, ljubavlju, iskrenim sugestijama i dobronamjernim kritikama – pomagali i nastojali pružiti pomoć i podršku u pastoralnom i duhovnom radu u ovoj mojoj svećeničkoj službi za vas.

Kao u svakom ljudskom životu i u mome se očituju i ljudske slabosti, toga sam itekako svjestan. Za svoje ljudske i svećeničke slabosti i ograničenosti iz kojih su proizašle pogreške i propusti molim za razumijevanje i oproštenje.
U ovih deset godina bilo je mnogo radosnih i veselih trenutaka, proslava i slavlja, jubileja, radosti i veselja koji su obogatili moj život i svećeničko služenje.
Bilo je žalosnih i tužnih trenutaka i ispraćaja koji su me pogodili i potresli i izazvali u meni suosjećanje i žaljenje.
Bilo je i križeva koje je trebalo nositi i pod njima padati i s njima ustajati i dalje hoditi za Gospodinom i Učiteljem prema onoj Pavlovoj s kojom sam i započeo svoj nastup u Vodicama na početku: „A ja Bože sačuvaj da bi si se ičim ponosio osim križem Gospodina našega Isusa Krista
Bilo je neizvjesnosti, nesigurnosti i strahova koje je trebalo prebroditi, pobijediti i nadići. Sve sam to doživio, živio i dijelio s vama.
U daljnjem radu i službi preporučam se i nadalje u vaše molitve, molim pomoć i podršku kako bih i nadalje mogao živjeti i svjedočiti među vama snagu Kristova evanđelja, iz Kristova križa učio mudrost i poniznost, od Gospodina dobio njegovu milost i snagu njegova Svetoga Duha, da i dalje živim s vama i za vas te u svakome prepoznajem Krista kojega ću ljubiti i služiti.

Svima želim Božji blagoslov, mir i svako dobro!

izvor: www.infovodice.hr    

Pogledajte još

Arhivke snimke. Mjuzikl djece iz OŠ Brodarica posvećen sv. Nikoli Taveliću izveden prije 20 godina 13. studenog 2000.

Prije dvadeset godina za tridesetu obljetnicu kanonizacije sv. Nikole Tavelića Samostan svetog Frane, župa Brodarica …

Pismo predsjednika Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimira Puljića uz Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić uputio je u nedjelju 15. studenog …

Nedjeljna homilija mons. Marinka Mlakića: 33. nedjelja kroz godinu A – Talenti – darovi radosti za radost

Prispodoba o talentima je jedna od najpoznatijih koje je Isus ispripovjedio. Po njoj je riječ …