U Gradcu pored Drniša svečano je proslavljen blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, Mala Gospa, koja je ujedno i zaštitnica župe. Misno slavlje u 11 sati predvodio je fra Ivica Jurić, profesor na KBF-u u Splitu, u koncelebraciji sa župnikom fra Ivanom Čupićem, fra Žarkom Maretićem, fra Božom Ćurčijom, fra Ivanom Vidovićem, fra Ivanom Lukačem i fra Jakovom Begonjom.

U svojoj propovijedi fra Ivica je istaknuo važnost redovitog odlaska u crkvu i slavlja svetih sakramenata te je pojasnio kakva je uloga Crkve u životu pojedinca i zajednice. Uloga Crkve nije statična, njezina svrha nije samo pružanje informacija o vjeri. Naprotiv, uloga Crkve je dinamična, ona aktivno odgaja i izgrađuje svakoga pojedinog vjernika, a samim time i cijelu zajednicu, slijedeći jasna pravila Isusa Krista: ljubi Boga i ljubi svoga bližnjega. Crkva je tu kako bi pomogla čovjeku u samoizgrađivanju prema ovim pravilima kako bi postigao savršenstvo Oca nebeskog. A to je moguće postići jedino odlaskom u Crkvu i slavljenjem svetih sakramenata, osobito sakramenata ispovijedi i euharistije. I to je zapravo prva i najvažnija uloga Crkve – slavljenje Boga. Zbog toga Crkva zauzima središnje mjesto u kršćanskom životu.

Na kraju misnog slavlja župnik fra Ivan Čupić zahvalio je Bogu na prekrasnom danu, zahvalio je svim svećenicima koji su došli uzveličati slavlje te svim vjernicima svoje župe, osobito onima koji neumorno doprinose da crkva i groblje izgledaju uredno i čisto.

Fra Marko Udovičić, novak