Caritas župe Vodice darivao obitelji kojima se rodilo treće i četvrto djete. Petnaesta Caritasova akcija darivanja „Obitelji 3+“ u Vodicama.

U

pastoralnom centru župe Vodice, u nedjelju 11. prosinca – nedjelju Caritasa, pred blagdan sv. Lucije, upriličena je petnaestu godinu u nizu akcija darivanja pod nazivom „Obitelji 3+”. Riječ je o obiteljima u župi Vodice u kojima se u ovoj godini rodilo treće i četvrto dijete, a koje je Caritas župe Vodice darivao jednokratnim novčanim prilogom.

Akciju „Obitelji 3+“ 2008. godine potaknuo je i pokrenuo u suradnji sa župnim Caritasom, ondašnji župnik Vodica don Frane Šimat sa željom da se u župi pokaže ljubav prema životu kao najvećem Božjem daru i zahvalnost roditeljima i obiteljima koje su odvažne uz Božju pomoć život darovati i roditi svoju djecu.

Ovogodišnji jubilarni petnaesti susret i darivanje obitelji bio je u svečanom, radosnom i ugodnom druženju za što su osobito zaslužni članovi župnog Caritasa koji su pripremili i organizirali primanje i prigodni domjenak na kojem su počastili i darovali obitelji.

Svu djecu, roditelje, obitelji, članove župnog Caritasa i sudionike susreta na početku je pozdravio župnik Vodica don Franjo Glasnović. Obraćajući se nazočnim obiteljima, župnik im je najprije čestitao, a onda i zahvalio za njihovu ljubav koju pokazuju prema djeci i životu, naglasivši im važnost ljubavi prema obitelji i obiteljskom životu. Potaknuo je roditelje da u svojim obiteljima kao roditelji budu i ostanu prvi svjedoci i učitelji ljudskih i kršćanskih vrijednosti i vjere te i nadalje žive i svjedoče kršćansku vjeru i vrijednosti.

Voditeljica župnog Caritasa Vjera Lipić pozdravila je sve nazočne obitelji, čestitala im, zaželjevši im puno radosti, ljubavi i zajedništva u obiteljskom životu te uime župnog Caritasa svakoj obitelji darovala jednokratni novčani prilog.

U ovoj godini, u sklopu karitativne akcije „Obitelji 3+” obuhvaćeno je pet obitelji, tri obitelji s trećim i dvije s četvrtim djetetom.
U petnaest godina karitativne akcije „Obitelji 3+” od 2008. do 2022.

Caritasa župe Vodice darivao je sto trideset i jedno dijete: sto obitelji s trećim, dvadesetdvije obitelji sa četvrtim, četiri obitelji sa petim, tri obitelji sa šestim, jednu obitelj sa sedmim i osmim djetetom i jednu s devetim djetetom.

Pogledajte još

Proslavljen sveti Nikola. Biskup Rogić predvodio je minso slavlje u svečevoj crkvi na šibenskoj rivi.

Šibenski biskup Tomislav Rogić na blagdan svetog Nikole biskupa predvodio je misno slavlje u zavjetnoj …

Restaurirane slike Križnog puta u Žiriju. Nakon 60 godina vraćene u župnu crkvu.

Nakon šezdeset godina, u ponedjeljak 4. prosinca  postaje Križnog puta sa dvogodišnje restauracije  vraćene su …

Održan Studijski dan o unapređenju dalje priprave za bračni život „Zajedno za dobrobit brakova i obitelji“

Studijski dan o unapređenju dalje priprave za bračni život „Zajedno za dobrobit brakova i obitelji“ …