Bračni jubileji u župi svetog Petra na Vidicima.

U župi svetog Petra na Vidicima, 26. studenog na nedjelju Krista Kralja, u sklopu misnog slavlja u župnoj crkvi svetog Petra proslavljeni su bračni jubileji četiri bračna para. Sveto i Živana Jurić obilježili su trideset i pet godina braka, Ante i Nataša Ban imaju 20 godina braka. Marijan i Tina Lubić obilježili su petnaest godina, a Marin i Ivana Cvitan pet godina braka. Misno slavlje predvodio je župnik fra Željko Klarić.

Kako je istaknuo obilježavanje bračnih obljetnica ima isti cilj kao i obilježavanje jubilejske godine: da se počne ispočetka, da se oproste dugovi od prije i da se obeća vjernost za buduće vrijeme.  Župnik Kalrić ukazao je kako obilježavanje bračnih obljetnica ima velik značaj za sam bračni par, a jednako tako i za njihovu djecu, rodbinu i prijatelje.

Brak koji je zajednica muškarca i žene jedan je znak u kojem Bog ostvaruje svoju ljubav. Za župnu zajednicu takav znak  od iznimnog je značaja i svjedočanstvo je ljubavi. Sakrament braka počinje na oltaru i na oltaru bi trebao živjeti,  kazao je fra Željko Klarić koji u Šibenskoj biskupiji vrši  službu povjerenika za pastoral braka i obitelji.

 

Pogledajte još

Vjerska emisija “Riječ nade” od ove subote samo na YouTube kanalu Šibenske biskupije.

Vjersku emisiju Šibenske biskupije “Riječ Nade” i dalje možete pratiti na YouTube kanalu Šibenske biskupije. …

U katedrali svetog Jakova na Čistu srijedu ili Pepelnicu euharistiju je predvodio biskup Tomislav Rogić

Misno slavlje s obredom pepeljenja na Čistu srijedu ili Pepelnicu 14. veljače, u katedrali svetog …

Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi Primošten

Utorak je, 13. veljače 2024. – u 9:00 sati zvonjavom zvona na zvoniku župne crkve …