Božićna priredba u katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku.

U Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku u predvečerje 22. prosinca učenici su sa svojim učiteljicama u kongresnoj dvorani škole održali božićnu priredbu „Dijete na dar“, kojem je nazočio i mjesni biskup Tomislav Rogić i šibenski biskup u miru Ante Ivas.

U ostvarenju priredbe sudjelovali su učenici više izvannastavnih aktivnosti (zbor, klapa, dramska skupina, mažoretkinje, recitatori, ritmička skupina) sa svojim učiteljima. Okosnicu priredbe ostvarila je dramska skupina s prizorima iz života jedne obitelji koja iščekuje rođenje trećeg djeteta. Badnja večer je vrijeme za rođenje djeteta u obitelji, kao i rođenje malog Isusa. Djeca obitelji, očekujući najmlađeg člana obitelji, otkrivaju tko su im pravi prijatelji i na koga se stvarno mogu osloniti u raznim životnim situacijama. Prepoznali su i kako su ponude različitih televizijskih programa prepune sadržaja koje život ne ispunjavaju istinskim vrednotama.

Na početku priredbe ravnateljica škole s. Mandica Starčević je pozdravila sve goste te predstavila aktivnosti u školi tijekom adventa. Poželjela je da novorođeni Isus donese spasenje i ispuni sve nazočne istinskom radošću u zajedništvu njihovih obitelji

.

Priredbu je zaključio biskup Tomislav Rogić čestitavši izvođačima i njihovim mentorima na poruci koju su svojom izvedbom prenijeli svima okupljenima. Poručio je kako su izvedbom dali odgovore na sva konkretna pitanja koja imamo o istinskom ozračju Božića. Zaželio je svima čestit i miran Božić u želji da u Novorođenom prepoznaju utjelovljenog Boga koji je došao spasiti svakog čovjeka.

Pogledajte još

U katedrali slavljena misa za preminule branitelje i biskupa Srećka Badurinu.

Dvadeset i sedma obljetnica  smrti šibenskog biskupa Srećka Badurine, velikana duha koji je u teška …

Započela Velika devetnica pred blagdan svetog Nikole Tavelića

Na blagdan Gospe Žalosne 15. rujna 2023. godine u crkvi sv. Frane i Hrvatskom nacionalnom …

U Cvjetnom domu proslavljen blagdan Uzvišenja svetog Križa

Blagdan Uzvišenja svetog Križa  u četvrtak 14. rujna proslavljen je u Domu  za starije osobe …