Biskup Rogić u Perkoviću krstio je peto dijete u obitelji Antonije i Ivice Skelina.

Šibenski biskup Tomislav Rogić u župi Perković, u crkvi svetog Jure, u nedjelju 20. veljače preko misnog slavlja krstio je Mariju Faustinu Skelin peto dijete u obitelji Antonije i Ivice. Uz biskupa koncelebrirao je župnik fra Mladen Kovačević.

„Nije lako ni jednostavno biti kršćanin! Vremena su uvijek zahtjevna. Ali ako s Kristom gradimo k njemu i idemo. Ako za njegovim idealom težimo, njemu se suobličavamo bit ćemo baštinici spasenja i njegovi svjedoci u ovome svijetu. Na to smo pozvani! Bog daje milost razumjeti i snagu za izvršiti! Naše je živjeti logiku vječnosti! Biti svjedocima Uskrsloga Krista i ustrajno taj križ nositi do konačne pobjede u Bogu“, poručio je biskup Tomislav Rogić u homiliji.

S tom vjerom pristupamo sada sakramentu krštenja petog djeteta obitelji Skelin, kazao je biskup. „Roditeljima čestitamo dvostruko: najprije za otvorenost životu njihove obitelji, za pouzdanje u Boga s kojim su na svijet donijeli brojnu djecu. Čestitamo im što svoju djecu žele odgajati u vjeri, od malena Bogu posvetiti krštenjem da ih milost Božja kroz život vodi i brani, nadahnjuje i prati. Zapravo, što više roditelj može učiniti za dijete nego da ga s Bogom poveže i na Boga upućuje“.

Biskup Rogić zahvalio je dobrome i svemogućem Bogu što u našem narodu još ima takvih obitelji sa više djece. „Bez njih nema nam budućnosti. Molimo danas Gospodina da zaštiti obitelj i dostojanstvo čovjeka kako ga je On stvorio i daruje našem hrvatskom narodi brojnih obitelji. Kad bude djece u našim kućama onda će svega biti: radosti – zadovoljstva – prave ljubavi, ako djece ne bude sve se pomalo gasi i gubi smisao i svaku vrijednost. Ustrajmo u molitvi, učvrstimo vjeru i radujmo se životu jer nas vodi u vječnost.“, zaključio je biskup Tomislav Rogić.

Pogledajte još

Biskup Rogić slavio misu na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama u Rijeci

  Šibenski biskup Tomislav Rogić u crkvi sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama predvodio js 24. …

Proslava „Ljetnoga“ sv. Nikole Tavelića u Svetištu u Šibeniku

Dana 21. lipnja 2024. godine u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića proslavljena je 54. …

Misa zahvalnica u Katoličkoj osnovnoj školi.

Prigodom kraja školske godine biskup Tomislav Rogić u četvrtak  20. lipnja u katoličkoj osnovnoj školi …