Župno hodočašće vjeroučenika na Krk i Trsat.

Najredovitiji vjeroučenici katedralne župe sv. Jakova koji su tijekom Korizme i Vazmenog trodnevlja sudjelovali na pobožnostima i sv. misama nagrađeni su 2.-3. travnja hodočašćem. Prvo odredište bio je otok Krk na kojem su obišli franjevački otočić Košljun uz stručno vodstvo fra Stipe Žužića te sam grad Krk u kojem su posjetili krčku katedralu Uznesenja BDM na nebo gdje su izmolili Gospinu krunicu. Dobrodošlicu im je iskazao vlč. Zlatko Sudac s kojim su se još pomolili na grobu sluge Božjeg biskupa Antuna Mahnića te su bili primljeni na osvježenje u biskupsku kuću. U obilasku Krka razgledali su ribe i gmazove u Aquariumu i terariumu.

Smještaj im je bio u pastoralnom domu Blaženi Stepinac u Driveniku – skautskoj kući. U župnoj crkvi sv. Duje sudjelovali su na sv. misi koju je slavio katedralni župnik don Krešimir Mateša,  a večer je završila uz tombolu i pjesme uz zvuke gitare.

Drugog dana posjetili su Kuću Klović u Grižanima, muzejsku zbirku posvećena minijaturistu Jurju Juliju Kloviću. Stalni izložbeni postav objedinjuje faksimile Klovićevih radova, budući da su originalni eksponati pohranjeni u najpoznatijim muzejima diljem svijeta. Sama izložba posvećena „Michelangelu minijature“ rođenom u Grižanima 1498. godine, dugogodišnja je potreba i želja stanovnika i čelnika Općine. Posjetili su i Interpretacijski centar Bribir, jedan u nizu osam interpretacijskih centara o životu Frankopana u kojem je potpisan Vinodolski zakonik. U Rijeci su posjetili Sestre srca Isusova gdje ih je dočekala s. Lidija Turić, a vrhovna poglavarica s. Dobroslava Mlakić predstavila lik i djelo službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić. Vrhunac hodočašća bio je pohod Gospinu svetištu na Trsatu. O svetištu im je govorio fra Krunoslav Kocijan, te ih je proveo kroz kapelu zavjetnih darova. Hodočašće su završili sv. misom u Gospinoj crkvi.

U pratnji djece uz župnika bile su još s. Mandica Starčević, ravnateljica Katoličke osnove škole u Šibeniku i katehistica u župi, Snježana Viljac, vjeroučiteljica u osnovnoj školi na području župe te jedan par roditelja.

Pogledajte još

Hodočašće u Vepric djece i roditelja Katedralne župe sv. Jakova

Tijekom mjeseca listopada u katedralnoj župi sv. Jakova grupa djece redovito je sudjelovala na listopadskoj …

Slavljena misa zahvalnica za 30 godina Orguljaške ljetne škole u Šibeniku

Sudionici Orguljaške ljetne škole sudjelovali su na blagdan Preobraženja Gospodinova u nedjelju 6. kolovoza 2023. …

U katedrali sv. Jakova održan koncert svetom “Jakovu na dar”

Mješoviti zbor katedrale sv. Jakova u Šibeniku održao je dojmljiv „Koncert svetom Jakovu na dar …