Župnik fra Josip Gotovac uputio je proglas vjernicima Knina prigodom novonastale situacije sa Korona virusom.

Župnik Knina fra Josip Gotovac uputio je proglas vjernicima Knina prigodom novonastale situacije sa Korona virusom. proglas donosimo u cijelosti:

Draga braćo i sestre, svjesni smo odgovornosti koja je na svakom od nas. Korona virus ne događa se nekom dalekom, nepoznatom bratu i sestri u dalekom svijetu. Ova zaraza tiče se svakoga od nas. Učinimo sve, koliko je do nas, da se zaraza ne širi zbog našeg neodgovornog ponašanja.

Osvješćujemo, također, da smo svjedoci izopačenosti društva i da bez Boga ne možemo opstati. Iako smo pogođeni kušnjom, ovo je i milosno vrijeme kad preispitujemo vlastito ponašanje. Priznajemo svoju ljudsku krhkost i da nam je život u „ruci Božjoj“. Trenutnu krizu iskoristimo za jačanje našeg obiteljskog i narodnog zajedništva i solidarnosti, al´ uvijek s vjerom u Boga.

Najprije preporučujemo Božjoj zaštiti liječnike i medicinsko osoblju koje se nesebično stavilo u službu pomoći oboljelima. Molimo i za civilne vlasti da, po Božjoj milosti, uvijek donose najbolje odluke za dobrobit našega naroda.

Mi, vaši svećenici (fra Josip, fra Mario, fra Božo i đakon, fra Slaven), potičemo vas na molitvu, te da sebe i svoje obitelji stavite pod zaštitu Blaže Djevice Marije, Naše Gospe. Vjerujemo da nam njezin zagovor neće izostati.

Mi, vaši svećenici, slavit ćemo svetu misu (bez naroda) svake subote u 12 sati na nakanu svih koji u ovom trenutku trpe zbog korona virusa. Na sve vas zazivamo zagovor naše nebeska Majke i zaštitu Svemogućega Boga.

U vremenu u kojem živimo, poštovani braćo i sestre, preporučujemo obiteljsko čitanje Svetoga Pisma. Molite obiteljsku krunicu svaku večer (u vremenu u koje se dogovorite) na čast Naše Gospe, da nas svojim zagovorom učvrsti u vjeri i osnaži u kušnji koja nas je pogodila. Na kraju krunice možete izmoliti predložene molitve:

Gospodine, sveti Oče, Svemogući i vječni Bože, časteći Blaženu Djevicu Mariju – Našu Gospu hrvatskog zavjeta, hvalimo te, blagoslivljamo i slavimo.
Tvoj Sin, Isus Krist, od proroka nazvan Sluga Gospodnji, ponio je naše bolesti, naše boli na sebe uzeo i njegove nas rane iscijeliše.
Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Naše Gospe velikog zavjeta, molimo te primi nas duha ponizna i srca skrušena.
Usliši nam molitve koje ti u ovom času preporučujemo: da se zaustavi svaka pošast zaraze korona virusom, da bolesni ozdrave, da budu zaštićeni oni koji brinu o bolesnima, da zdravi ostanu zdravi, te svi zajedno budemo dionici milosti obraćenja. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen

Oče naš…

Posveta Bezgrješnom Srcu Marijinu
(s crkvenim dopuštenjem, 1983.)

Presveta Djevice Marijo, Majko i Kraljice moja, tvojemu Bezgrješnom Srcu posvećujem i predajem čitavo svoje biće:
svoje misli, riječi i djela.
Raspolaži sa mnom i sa svim što mi pripada, sada i u vječnosti na hvalu i slavu Presvetoga Trojstva, za posvećenje Crkve i spasenje svega svijeta.
Bezgrješna moja Majko, pomozi mi živjeti dostojno moga krsnog posvećenja da neopozivo pripadam svome Otkupitelju.
Daj da poput Tebe slušam poticaje Duha Svetoga!
Neka se u meni i po meni uvijek i u svemu vrši volja Božja! Amen.

Zdravo Marijo…

Naša Gospe velikog hrvatskog zavjeta, moli za nas! Amen

Bog vas blagoslovio!

Ako vam se sviđa ovaj sadržaj, možete ga podijeliti.

Pogledajte još

Božićni blagoslov u Caritasu Šibenske biskupije.

Prigodom svetkovine Božića u prostorijama Karitasa Šibenske biskupije u petak 13. siječnja upriličen je božićni …

Božićni blagoslov u Katoličkoj osnovnoj školi.

Drugog dana drugog drugog obrazovnog razdoblja, 10. siječnja, okupili su se učenici svih razrednih odjeljenja …

U katedrali svetog Jakova slavljena misa za papu Benedikata XVI.

Na nedjelju Krštenja Gospodinova šibenski biskup Tomislav Rogić u katedrali svetog Jakova predvodio je svečano …