Započeo redoviti vrhovni kapitul Družbe sestara franjevki od Bezgrešne.

Redoviti vrhovni kapitul Družbe sestara franjevki od Bezgrešne započeo je u petak 21. lipnja misnim slavljem i zazivom Duha Svetoga koje je u kapeli Kuće matice u Šibeniku predvodio biskup Tomislav Rogić.

Misao vodilja vrhovnog kapitula bit će u duhu sv. Franje Asiškoga „Ne samo sebi živjeti, nego drugima koristiti“. Vrhovni kapitul, koji se održava svake šeste godine, imat će radni i izborni dio. U radnom dijelu kapitula analizirat će se postojeće stanje Družbe te će se donijeti odluke i smjernice važne za život i poslanje Družbe u narednom razdoblju. U izbornom dijelu kapitula bit će izabrana vrhovna uprava Družbe na sljedeće šestogodište: vrhovna poglavarica, zamjenica vrhovne poglavarice i četiri vrhovne savjetnice.

Biskup Tomislav Rogić u homiliji sestrama je poručio kako kraj jednog razdoblja uvijek pretpostavlja poziv na zahvalnost Bogu za sve učinjeno, za sve primljene milosti, a bilo ih je nebrojeno. „Naučio sam do sada, da i kad se Bogu za nešto molim, drugačije molim kad počnem sa zahvaljivanjem za primljena dobročinstva. Nekako kao da kroz zahvalnost bolje uočim što mi je sve već Bog dao, a onda i moje nove potrebe budu manje. Onda i ono što nova molim postaje nekako dohvatljivije, očekivanije. Kao da baš kroz zahvalnost jača naša vjera i pouzdanje u nova Božja dobročinstva. Zapravo, tek nam krepost zahvalnosti otvara oči da bolje vidimo kako nas Bog vodi, prati, podupire i da On daje uspjeh naši naporima, a ne mi. Naša je samo raspoloživost i uloženi trud“, kazao je biskup Tomilsav Rogić.

Ukazao je kako je sestre Bog izabrao i povjerio im poslanje.  „Poslao nas je da izvršavamo volju njegovu i onda kada toga nismo svjesni. Možda je to i najljepši dio našeg poziva u Crkvi, da Bog djeluje preko nas i onda kad toga nismo svjesni. Kad jednostavno predstavljamo vidljivi znak koji na njega upućuje. Događa se to po onome što činimo i za što živimo. Događa se to i po znaku odjeće koju nosimo i po njoj u javnosti svjedočimo. Bog je svoje želio drugačije, da budu drugačiji od svega ostalog u svijetu. Tako se njegova svetost i prisutnost pokazuje u svijetu. Poziv je dakle biti i ostati drugačiji, ne dopustiti da nas svjetovno zaokupi i sebi poistovjeti. Biti i ostati znak, puno puta i osporavan, ali uvijek izazovan“.

Život redovnica za svijet je itekako zagonetan, izazovan, za mnoge neprotumačiv samo zato što nemaju pred sobom vječni život s Bogom i poziv na nesebičnu ljubav za drugoga kako nam je Sin Božji pokazao, poručio je biskup Rogić sestrama.

Neka vas u svim razmatranjima vašeg poslanja, u donošenju svake odluke vodi onaj Marijin: Evo službenice Božje, neka mi bude po tvojoj riječi! Nemjerljivo je vaše služenje i značenje u našoj Šibenskoj biskupiji i posvuda gdje ste prisutni. I ako puno puta izostane onaj ‘Hvala!’ za sve što činite, ne zaboravite da Gospodinu, ni jedna gesta služenja, ljubavi i dobrote, neće ostati nezamijećena ili ne nagrađena. – Za sve vam hvala i  neka vas Duh Božji vodi, poručio je biskup sestrama.

Pogledajte još

Obljetnica preminuća Službenice Božje majke Klare Žižić.

Spomendan preminuća utemeljiteljice Družbe sestara franjevki od Bezgrješne, Službenice Božje majke Klare Žižić u Šibeniku …

Biskup Tomislav Rogić predvodio je zadušnicu za branitelje i biskupa Srećka Badurinu.

Euharistiju u povodu 26. obljetnice smrti šibenskog biskupa Srećka Badurine, u ponedjeljak 20. rujna u …

NAJAVLJUJEMO: Devetnica i svetkovina svetog Mihovila.