U župi Vodice jedanaesti puta proslavljen svjetski dan braka i obnovljena bračna obećanja supružnika.

U tjednu proslave dana braka, koji se u Hrvatskoj slavi od 2009., vjernička zajednica župe Vodice je 14. veljače misom i obnovom bračnih zavjeta supružnika proslavila Svjetski dan braka.

Euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Našašća sv. Križa, uz sudjelovanje supružnika i bračnih parova, njihovih obitelji, djece i unuka  te ostalih vjernika, predvodio je župnik don Franjo Glasnović.

U svojoj propovijedi i prigodnoj riječi koju je uputio supružnicima i okupljenoj zajednici župnik Glasnović je na početku napomenuo zašto se slavi dan braka, zatim je naglasio važnost sakramenta ženidbe i ljepotu bračnog života i ljubavi koji se mogu živjeti samo ako se živi po Kristovoj ljubavi i njegovu primjeru za druge. Na kraju im je čestitao i  pozvao sve supružnike da budu u svojoj obitelji, zajednici i svijetu znak – sakrament i da se po njihovu životu očituje ljubav koju u sebi nose i žive.

Nakon homilije okupljeni supružnici obnovili su svoje bračne zavjete koje su izrekli i obećali jedno drugome na dan njihova vjenčanja. Među okupljenim supružnicima bilo je različitih skupina od mlađih u prvim godinama braka do onih najstarijih bračnih parova koji su više od pedeset godina u braku.

Slavlje i druženje, koje su pripremili članovi obiteljske zajednice, nastavljeno je poslije misnog slavlja u Pastoralnom centru.

Pogledajte još

U Kninu održano županijsko (biskupijsko) natjecanje iz vjeronauka.

U OŠ dr. Franje Tuđmana u Kninu u četvrtak 16. ožujka 2023. održana je županijska …

Priredba povodom Dan Katoličke osnovne škole u Šibeniku

Obilježavanje i proslava 15. obljetnice djelovanja Katoličke osnovne škole u Šibeniku započelo je u školi …

Održana rekolecija svećenika Šibenske biskupije na temu „Unutarcrkveni otpori u vremenima krize. Moralno – etički aspekt. “ govorio je dr. fra Ante Bekavac.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. ožujka u prostorijama Svetišta …