U župi Srima proslavljen blagdan blaženog Alojzija Stepinca. Okupio se velik broj vjernika i svećenika.

Blagdan bl. Alojzija Stepinca svečano je proslavljen u ponedjeljak 10. veljače u Srimi, župi Šibenske biskupije kojoj je bl. Stepinac nebeski zaštitnik. Svečano misno slavlje u župnoj crkvi blaženog Alojzija Stepinca predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirao je i umirovljeni biskup Ante Ivas, župnik Srime don Anto Pavlović i još petnaestak svećenika.

U uvodnom djelu misnog slavlja, nazočne vjernike koji su došli na misno slavlje u velikom broju, pozdravio je župnik vlč. Pavlović. Posebno je pozdravio vjernike iz župe Vodice i iz katedralne župe svetog Jakova koji su organizirano hodočastili na slavlje. Svima je preporučio bl. Stepinca kao uzor i primjer koji treba nasljedovati.

Blaženi Alojzije zorno je pokazao što je to snaga vjere i ljubavi prema Bogu i njegovoj Crkvi i svome Hrvatskom narodu. Ljubav prema Bogu, Crkvi i Domovini nosio je snagom vjere, snagom pouzdanja. To je bilo njegovo biskupsko i životno geslo: U tebe se Gospodine uzdam!, kazao je biskup Rogić u homiliji.

Alojzije Stepinac slijedio je Krista. Prihvatio je ulogu koju mu je Bog povjerio i samo uzdajuć se Gospodina, živi ju do kraja. Čini mi se da je upravo to danas najpotrebnije čovjeku vjerniku današnjice. Prihvatiti vrijeme i kušnje u koje smo mi stavljeni. Dionicu puta koju je nama danas povjerio Bog. Kušnje i izazove našeg vremena na koje samo vjerom u Boga možemo odgovoriti. Ili kako bi to rekao sam Blaženik: Za sebe puno i ne marim, jer sam odlučio uz milost Božju umrijeti, ali ne popustiti u obrani prava Crkve Božje. Ako ja izađem živ iz ove gigantske borbe, bit će veliko čudo Božje. Da li će gospodin Bog učiniti to čudo, to je njegova stvar. Ali nije ni važno. Važno je jedino to da naš bijedni narod sačuva dar svete vjere katoličke, bez koje život na zemlji nema za njega više nikakva smisla, citirao je biskup Rogić blaženog Alojzija Stepinca.

Blaženi Stepinac i danas poručuje: čvrsto stojte u Gospodinu, samo na tom temelju možete graditi vedriju budućnost za svoju djecu, sretne dane svoje i konačnu blaženu vječnost. Pa i kad nam nije jasno kamo ide ovaj svijet, kako ću se nositi sa svojim osobnim brigama i problemima, bolesti ili drugih nevolja. I tada ostaje vjera da Bog sve vodi i svime upravlja! Neka nas prati Stepinčev zagovor da i mi u tome uspijemo, da se kroz: – svakodnevnu osobnu molitvu, molitvu u obitelji, nedjeljnu svetu misu, svako plemenito djelo i strpljivo podnesenu nepravdu čvrsto oslonimo na Boga i budemo mu svjedoci – samo ćemo tako zauvijek živjeti radost što nam je Bog donosi i uvijek naći načina izabrati pravi put. – Ne dati se pobijediti nikakvim zlom i nikada se od Boga udaljiti – poput našeg Blaženika, zaključio je biskup Rogić.

Pogledajte još

Održana rekolekcija svećenika Šibenske biskupije.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. svibnja u prostorijama svetišta …

Gospa od Loreta proslavljena u Primoštenu.

…od 1. svibnja do 9. svibnja, svaku večer u župnoj crkvi sv. Jurja, na Gospinu …

Svetkovina Uzašašća proslavljena u župi Grebaštica.

Uzašašće Gospodinovo ili Križi, u četvrtak 9. svibnja svečano je proslavljeno u župi Grebaštica.  Prije …