U Vodicama je proslavljen Dan braka. Pedeset parova obnovilo bračna obećanja

U župi Vodice proslavljen svjetski dan braka i obnovljena bračna obećanja pedeset bračnih parova
U ponedjeljak, 12. veljače 2024., u tjednu proslave dana braka, koji se u Hrvatskoj slavi od 2009. godine., vjernička zajednica župe Vodice, pridružujući se mnogim kršćanima u svijetu i Domovini, po dvanaesti puta je svetom misom i obnovom bračnih zavjeta supružnika proslavila svjetski dan braka.
Euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Našašća sv. Križa, uz sudjelovanje supružnika i bračnih parova koji su ove godine sudjelovali u najvećem broju, njih oko pedeset, njihovih obitelji, djece i unuka, ostalih vjernika, te župnika don Franje Glasnovića, predvodio je generalni vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić.
U svojoj homiliji i prigodnoj riječi koju je uputio supružnicima i okupljenoj zajednici mons. Mlakić na početku je napomenuo kako je u današnje vrijeme, kada su mnogi brakovi u izazovnim i teškim situacijama, važna molitva i sudjelovanje na euharistiji po kojima se vjernici duhovno hrane i duhovno osnažuju za život u vjeri i odnos u braku. Na temelju čitanja i evanđeoskog odlomka koji donosi konfrontaciju i sukob između Isusa i farizeja, mons. Mlakić je istaknuo kako je sukob stvarnost našeg života, sukobe doživljavamo i u životu i u braku. Sukob i korijen sukoba najčešći je zbog čovjekova duhovna sukoba s Bogom i naše ljudske nedoraslosti u vjeri i povjerenja u Boga. Supružnike je pozvao da istinski žive vjeru i povjerenje u Boga, vrate se po obraćenju i vjeri u evanđelje izvoru ljubavi koju im je Bog darovao, a onda iz toga s povjerenjem i ljubavlju žive svoj život u braku i životu.
Nakon homilije okupljeni supružnici obnovili su svoje bračne zavjete koje su izrekli i obećali jedno drugome na dan njihova vjenčanja. Među okupljenim supružnicima bilo je različitih skupina od mlađih u prvim godinama braka, do onih najstarijih bračnih parova koji su više od šezdeset godina u braku
Na kraju misnog slavlja župnik don Franjo pozdravio je sve supružnike i čestitao im Dan braka te pozvao sve supružnike da budu u svojoj obitelji, zajednici i svijetu znak – sakrament i da se po njihovu životu očituje ljubav koju u sebi nose i žive. Župnik je zahvalio i mons. Mlakiću na njegovom dolasku i predslavljenju euharistije i proslave Dana braka.
Slavlje i druženje, koje su pripremili članovi obiteljske zajednice, nastavljeno je poslije misnog slavlja u Pastoralnom centru, u kršćanskoj ljubavi i uz čašicu razgovora i domjenak.
izvor: facebook župe Vodice

Pogledajte još

Proslavljena Gospa od Karavaja. Okupili su se brojni vjernici. Slavlje je predvodio biskup Rogić.

Svetkovina Gospe od Karavaja svečano je proslavljena u nedjelju 26. svibnja u župi Tisno na …

Proslavljen blagdan sv. Rite u Župi Svih Svetih u Sesvetama. Slavlje je predvodio biskup Tomislav Rogić

Vjernici Župe Svih Svetih u Sesvetama proslavili su u  srijedu 22. svibnja blagdan svete Rite. …

Sprovod i misa zadušnica sestre milosrdnice Lucije (Ane) Jurić.

Sestra milosrdnica Lucija (Ana) Jurić preminula je u subotu  18. svibnja 2024. u 85. godini …