U Šibeniku započela godišnja skupština Nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela.

Redovita Godišnja skupština Nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela (PMD) u Hrvatskoj započela je u Šibeniku u ponedjeljak 6. ožujka. Tim povodom misno slavlje u katedrali sv. Jakova predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. U koncelebraciji je bio  krčki biskup Ivica Petanjak, umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas,  nacionalni ravnatelj PMD-a u BiH mons. Luka Tunjić i ostali povjerenici za misije hrvatskih biskupija i nadbiskupija. Na slavlju je bila i s. Ivana Margarin, nacionalna ravnateljica Papinskih misijskih djela u RH.

Večeras molimo za sve naše misionare diljem svijeta, dalekih zemalja i kontinenata. Oni su doslovno otišli po svem svijetu naviještati Radosnu vijest. Mi se trudimo u tome im pomoći, pratiti molitvom i olakšati svakodnevno djelovanje osobito u siromašnim krajevima, poručio je biskup Tomislav Rogić u homiliji.

Kazao je kako navještena Božja Riječ približava nam sadržaj Radosne vijesti koji smo pozvani živjeti, svjedočiti i naviještati. Isus reče učenicima: »Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan. – Sastavni dio, sadržaj evanđelja je milosrđe Oca nebeskog i poziv biti milosrdan kao Otac nebeski. To je Radosna vijest, to smo pozvani naviještati. Kako je milosrdan Otac nebeski? Tako što šalje Sina svoga jedinorođenca. On ni svoga Sina nije poštedio nego ga je za nas predao. Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga Sina da se svijet, da se čovjek po njemu spasi. Ta ljubav, to milosrđe, ta poslušnost Sina i žrtva za naše spasenje išla je do sramotne smrti na križu, kazao je biskup Rogić.

Pozvani smo svi biti misionari. Širiti Radosnu vijest: oko sebe, među vjernima koje poznajem, među onima koje ne poznajem. Svjedočiti Božju ljubav, dobrotu, milosrđe, oproštenje. Samo tako se i sami možemo oproštenju nadati. Pokazat ćemo to milosrđe i dobrim djelima prema onima koji su u potrebi. Tada gradimo Kraljevstvo Božje, trudimo se biti slika milosrdnog Oca i biti njegov odraz, njegova djeca, kazao je šibenski biskup.

Pogledajte još

Održana rekolekcija svećenika Šibenske biskupije.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. svibnja u prostorijama svetišta …

Gospa od Loreta proslavljena u Primoštenu.

…od 1. svibnja do 9. svibnja, svaku večer u župnoj crkvi sv. Jurja, na Gospinu …

Svetkovina Uzašašća proslavljena u župi Grebaštica.

Uzašašće Gospodinovo ili Križi, u četvrtak 9. svibnja svečano je proslavljeno u župi Grebaštica.  Prije …