U samostanu svetog Frane proslavljen je blagdan Gospe od Čudotvorne medaljice.

Članovi Vojske Bezgrešne i štovatelji Bezgrešne proslavili su u crkvi sv. Frane u Šibeniku blagdan Gospe od Čudotvorne medaljice. Ovaj blagdan se slavi na dan kada je sv. Katarina Laboure u viđenju primila na dar lik medaljice koju danas brojni vjernici diljem svijeta nose oko vrata i zovu je Čudotvorna medaljica. Na njoj je – tako je svetica vidjela – prikazana Gospa raširenih ruku i čijih dlanova isijevaju zrake milosti. Uokolo svetica je vidjela natpis: “O, Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo”.
Na drugoj strani medaljice je u sredini veliko slovo “M”. U slovo “M” usađen je križ. Ispod slova dva srca: jedno ovijeno trnovim vijencem, a drugo probodeno mačem.
Svetica je nakon viđenja začula glas: “Daj napraviti medaljicu po ovom uzoru. Svi koju je blagoslovljenu budu nosili o vratu primit će mnoge i velike milosti. Neizmjerne milosti primit će i oni koji budu s pouzdanjem nosili medaljicu.” Tu je zadaću s mnogo poteškoća uspjela ostvariti tek nakon dvije godine. Kad je medaljica bila izrađena i dospjela do vjernika, blažena je Djevica preko nje činila mnoga čudesa te ju je pobožni puk nazvao “Čudotvorna medaljica”.
Crkva sv. Frane u Šibeniku od davnine promiče razne oblike pobožnosti u čast Blažene Djevice Marije. Dokaz tomu su i brojne slike i kipovi s likom Bezgrešne. U novije vrijeme ovdje se okuplja i raste u duhovnosti sv. Maksimilijana Kolbea poveća grupa članova Vojske Bezgrešne.
Osim redivitih mjesečnih formativnih susreta članovi Vojske Bezgrešne se okupljaju svakog 27. u mjesecu u spomen na ovaj događaj iz 1830. u kojem je sv. Katarina primila na dar medaljicu s likom Bezgrešne. I danas su prije svete mise već od 16.00 sati molili sva otajstva svete krunice uz prigodna razmazranja. To je bila priprava za svetu misu koju je predslavio fra Ivan Bradaric duhovni asistent Vojske Bezgrešne za Južnu Hrvatsku. Fra Ivan je u homiliji, prema prigodnim blagdanskim čitanjima govorio o posebnom daru posredništva milosti koji je Marija primila.
izvor: facebook sveti Frane Šibenik

Pogledajte još

Papa Franjo ustanovio Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba. Slavit će se u nedjelju najbližu blagdanu sv. Joakima i Ane.

U nedjelju obilježavamo Prvi svjetski dan djedova i baka i starijih osoba. Papa Franjo je …

Sveti Ilija svećano je proslavljen je u Vrsnom. Misno slavlje predvodio je fra Ivan Bradarić.

Blagdna svetog Ilije svečano je proslavljen u Vrsnom u župi Boraja Svetu misu pored crkvice …

Obilježena 30. obljetnica progonstva žitelja župe sv. Mihovil Lišane

Planirana 13.  molitvena hodnja “ Koracima nade u istinu “  zbog velikog nevremena nije održana  …