U samostanu svetog Frane održan prvi dio ovogodišnje Zlatne harfe.

U Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića, u crkvi sv. Frane, dana 25. ožujka 2023. godine održao se prvi dio ovogodišnje Zlatne harfe, susret dječjih crkvenih zborova. Na prvome dijelu sudjelovali su zborovi: Split (Gospe od Zdravlja), Opuzen, Makarska, Knin, Slatine, Murter, Šibenik (Katedrala), Šibenik (Vidici), Runovići i Kaštel Kambelovac. Ovogodišnja tema je “Divan je Bog u svetima svojim”, a za uzore su postavljeni sv. Nikola Tavelić i bl. Marija Propetog Isusa Petković.
Svetu misu je predslavio fra Josip Ivanović, gvardijan i rektor Svetišta, koji je u ime šibenskoga biskupa Tomislava Rogića pozdravio okupljene i zaželio lijep i plodonosan susret u Šibeniku, a koncelebrirali su fra Stipica Grgat, povjerenik za Zlatnu harfu, i pristigli župnici.
U svojoj homiliji fra Josip je istaknuo kako je “Bog u početku postavio svoj stvarateljski ključ, a nama podario mogućnost ispisati melodiju našega života po uzoru na Isusa Krista i svece koje nam je nasljedovati”. “Radost današnjega dana, Anđelova navještaja Mariji, očituje se u ljepoti našega susreta i prenošenja radosti jedni drugima, da se Bog utjelovi, da uzme moje tijelo, da se posluži moji rukama i nogama, da i danas propjeva mojim glasom i tako iznova – po našim djelima – donese radost onima koji su je potrebni”, istaknuo je fra Josip.
U prinosu darova, osim euharistijskih darova, prineseni su darovi koje su djeca skupljala tijekom priprema za pomoć onima kojima je potrebna.
Na misi je dirigirala gđa Jelena Mikulandra, a za orguljama je pratila s. Zorislava Radić Nakon završenog pojedinačnog nastupa fra Stipica Grgat i fra Josip Ivanović podijelili su sudionicima uspomene na sudjelovanje.

Pogledajte još

Biskup Rogić slavio misu na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama u Rijeci

  Šibenski biskup Tomislav Rogić u crkvi sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama predvodio js 24. …

Proslava „Ljetnoga“ sv. Nikole Tavelića u Svetištu u Šibeniku

Dana 21. lipnja 2024. godine u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića proslavljena je 54. …

Misa zahvalnica u Katoličkoj osnovnoj školi.

Prigodom kraja školske godine biskup Tomislav Rogić u četvrtak  20. lipnja u katoličkoj osnovnoj školi …