U samostanu Družbe sestara franjevki od Bezgrješne održana duhovna obnova za djevojke u Šibeniku.

Duhovna obnova za djevojke održana je u subotu, 13. siječnja 2024. u samostanu Družbe sestara franjevki od Bezgrješne u Šibeniku.

Duhovnom obnovom započeo je novi niz duhovno-rekreativnih susreta djevojaka. Taj prvi, posvećen temi Greccia i 800. obljetnici Franjinih prvih jaslica, imao je za cilj promišljati o odjecima božićnih blagdana u životima sudionika i novim početcima na koje Božić poziva. Osmislile su ga i vodile s. Mirna Bilandžić, s. Tea Božić i s. Renata Azinović.

Svi molitveni trenutci, predavanje, radionice i igre u svom su središtu imali otajstvo Isusova utjelovljenja. Promišljalo se o porukama tišine, mira, skromnosti, života, radosti, darivanja i zahvalnosti koje Betlehem i Greccio stavljaju na razmišljanje, ali još više nude kao životni put. U događajima Betlehema i Greccia sudionice su  tražile   mogućnosti osobnog darivanja i osobno darivanje pretakale u znakove pažnje i blizine. Molile su Djetešce da novim svjetlom obasja stvarnost te novim svjetlom gledale jedna drugu.

Djevojke su mogle pristupiti ispovijedi, a misu (s mogućnošću potpunog oprosta) je predvodio župnik katedralne Župe sv. Jakova don Krešimir Mateša. U homiliji, don Krešimir je upozorio na važnost Božje riječi kao svjetla koje im omogućuje u mnoštvu kojekakvih ponuda prepoznati onu spasonosnu te ih pozvao da Isusa upoznaju, da otkrivaju njegovu mudrost i u svjetlu njegove riječi izabiru životni poziv.

Djevojke su o susretu rekle kako im je bilo zanimljivo druženje bez mobitela, odlično proveden dan  te  kako se unaprijed raduju novom susretu.

Pogledajte još

U gradskom kvartu Križ ponovno postavljeno raspelo po kojem je kvart i dobio ime.

Vjernici šibenske župe Presvetog Srca Isusova na  Baldekinu i župnik  don Tomislavom Puljićem, prije desetak …

Snažno svjedočanstvo Roberta Tomića na Katoličkoj akademiji.

Robert Tomić iz Posušja, čovjek koji je zbog kocke  izgubio gotovo sve, svoje snažno životno …

Brojni vjernici grada Šibenika proslavili svetkovinu Tijelova

Vjernici grada Šibenika svetkovinu Tijelova proslavili su u četvrtak 30. svibnja zajedničkim misnim slavljem u …