U samostanu Družbe sestara franjevki od Bezgrješne održana duhovna obnova za djevojke u Šibeniku.

Duhovna obnova za djevojke održana je u subotu, 13. siječnja 2024. u samostanu Družbe sestara franjevki od Bezgrješne u Šibeniku.

Duhovnom obnovom započeo je novi niz duhovno-rekreativnih susreta djevojaka. Taj prvi, posvećen temi Greccia i 800. obljetnici Franjinih prvih jaslica, imao je za cilj promišljati o odjecima božićnih blagdana u životima sudionika i novim početcima na koje Božić poziva. Osmislile su ga i vodile s. Mirna Bilandžić, s. Tea Božić i s. Renata Azinović.

Svi molitveni trenutci, predavanje, radionice i igre u svom su središtu imali otajstvo Isusova utjelovljenja. Promišljalo se o porukama tišine, mira, skromnosti, života, radosti, darivanja i zahvalnosti koje Betlehem i Greccio stavljaju na razmišljanje, ali još više nude kao životni put. U događajima Betlehema i Greccia sudionice su  tražile   mogućnosti osobnog darivanja i osobno darivanje pretakale u znakove pažnje i blizine. Molile su Djetešce da novim svjetlom obasja stvarnost te novim svjetlom gledale jedna drugu.

Djevojke su mogle pristupiti ispovijedi, a misu (s mogućnošću potpunog oprosta) je predvodio župnik katedralne Župe sv. Jakova don Krešimir Mateša. U homiliji, don Krešimir je upozorio na važnost Božje riječi kao svjetla koje im omogućuje u mnoštvu kojekakvih ponuda prepoznati onu spasonosnu te ih pozvao da Isusa upoznaju, da otkrivaju njegovu mudrost i u svjetlu njegove riječi izabiru životni poziv.

Djevojke su o susretu rekle kako im je bilo zanimljivo druženje bez mobitela, odlično proveden dan  te  kako se unaprijed raduju novom susretu.

Pogledajte još

Vjerska emisija “Riječ nade” od ove subote samo na YouTube kanalu Šibenske biskupije.

Vjersku emisiju Šibenske biskupije “Riječ Nade” i dalje možete pratiti na YouTube kanalu Šibenske biskupije. …

U katedrali svetog Jakova na Čistu srijedu ili Pepelnicu euharistiju je predvodio biskup Tomislav Rogić

Misno slavlje s obredom pepeljenja na Čistu srijedu ili Pepelnicu 14. veljače, u katedrali svetog …

Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi Primošten

Utorak je, 13. veljače 2024. – u 9:00 sati zvonjavom zvona na zvoniku župne crkve …